Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Počet vraků v ulicích Olomouce roste. Náklady na odtah a likvidaci mohou být v řádu desítek tisíc korun

Olomoucká radnice upozorňuje, že v ulicích města vzrostl počet vraků, kdy majitelé nereagují na výzvy k odstranění. Pokud se vlastník nepostará o nápravu, město nechá auto s propadnutou STK odtáhnout a ekologicky zlikvidovat. Náklady v řádu desítek tisíc korun pak vymáhá po majiteli.

Město Olomouc v posledních měsících eviduje nárůst majitelů vozidel, kteří nereagují na výzvy k odstranění vraku. Tím se auto stane, pokud stojí na veřejné pozemní komunikaci šest měsíců po propadnutí STK. 

"S odstavenými vraky bojujeme dlouhodobě. Nejen, že zabírají místo jiným, ale také nepůsobí esteticky na veřejném prostranství," zlobí se náměstkyně primátora pro oblast dopravy Miroslava Ferancová (ANO).

Odbor dopravy na olomouckém magistrátu proto důrazně doporučuje odstranění těchto vozidel. "Nereagovat na tyto výzvy se opravdu nevyplácí, neboť náklady spojené s odtahem, skladováním, dražbou a případnou ekologickou likvidací vraků mohou činit až desítky tisíc korun," upozornila náměstkyně. 

Pokud majitel dluh neuhradí, musí počítat s dalšími náklady spojenými s vymáháním pohledávek, soudními poplatky a náklady exekutora. Olomoučtí strážníci každoročně řeší přes stovku přestupků s odstavenými vozidly, vraky a vozidly bez TK. Nejvíce přestupků bylo zatím v roce 2020, a to 142.

Je libo Opel Astra za dva tisíce pět set korun? Prostějov poprvé dražil vraky aut odtažených z ulic

Šest automobilů odtažených z prostějovských ulic si dnes pořídili noví majitelé na historicky první dražbě tohoto typu ve městě. Všechny nepojízdné vraky bez papírů a klíčů se prodaly od více než dvou do pěti tisíc korun. Dražby se zúčastnilo osm...

Ohodnoť článek

Foto Město Olomouc/deposiphotos.com

Štítky vrak, auto, STK, odtah, náklady, likvidace, Olomouc, radnice, exekuce, ANO, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet vraků v ulicích Olomouce roste. Náklady na odtah a likvidaci mohou být v řádu desítek tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.