Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Meteorologové varují před silnými bouřkami a přívalovými dešti. Kraj mohou zasáhnout odpoledne a večer

Silné bouřky doprovázené přívalovými dešti mohou dnes odpoledne a večer zasáhnout Olomoucký kraj. Napršet by mohlo až 40 milimetrů vody, vyskytnout by se mohly i kroupy. Přes den pak pro Olomoucký kraj platí výstraha na vysoké teploty.

Výstraha na silné bouřky platí pro Olomoucký kraj dnes od 14:00 do půlnoci. Meteorologové očekávají silné bouřky doprovázené zejména přívalovým deštěm s úhrny kolem 40 milimetrů, v opakovaných bouřkách i vyššími. V bouřkách se mohou vyskytnout i menší kroupy a nárazy větru.

"Lokálně se může vyskytnout přívalový déšť se zatopením podchodů, podjezdů, sklepů a níže položených míst a rozvodnění malých toků. Mohou se lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat i menší kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost především s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími předměty, hlavně větvemi. Při řízení vozidla v bouřce je třeba snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," varují meteorologové.

Den před začátkem ligy a prostějovský stadion stále nemá certifikaci. Opravy přišly na desítky milionů

Už zítra začíná druhá fotbalová liga a prostějovský stadion stále nemá certifikaci, jak sliboval člen představenstva klubu a primátor Prostějova František Jura z ANO. Na opravu stadionu přitom šly desítky milionů z veřejných peněz. První zápasy...

Počasí dnes bude ovlivňovat zvlněná studená fronta, která bude během dne přecházet od západu.

"Dnes bude jasno nebo skoro jasno, během dne od západu přibývání oblačnosti a postupně místy přeháňky nebo bouřky, i silné. Nejvyšší teploty až 32 stupňů, na horách až 27. V bouřkách se mohou přechodně objevit srážkové úhrny kolem 40 milimetrů a nárazy větru kolem 70 kilometrů za hodinu," uvedla v předpovědi pro Olomoucký kraj Marie Glofáková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V noci budou bouřky odcházet, v úterý bude polojasno, přechodně oblačno. Nejvyšší teploty 24 až 27 stupňů a slabý proměnlivý vítr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, bouřka, přívalový déšť, Olomoucký kraj, kroupy, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silnými bouřkami a přívalovými dešti. Kraj mohou zasáhnout odpoledne a večer  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.