Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. července 2024  |  Svátek má Viktor
Bez reklam

Některá vosí nebo sršní hnízda nechávají hasiče klidu, nemusí vyjet na každé zavolání

Hasiči přijímají čím dál víc volání od lidí, kteří je potřebují k likvidaci vosích nebo sršních hnízd. V některých případech ale volají zbytečně, hasičů se nedočkají. Profesionálové totiž mají jasná pravidla, kdy musí vyjet.

Léto je obdobím, kdy drnčí telefony na služebnách hasičů. Lidé žádají pomoc při likvidaci sršního nebo vosního hnízda. V některých případech skutečně přijedou a problém vyřeší, ale jsou situace, kdy si musí volající poradit sám a zavolat například deratizační firmu. 

Hasiči nasednou do svých vozů jen tehdy, když se hmyz nachází v blízkosti veřejných budov, kde by mohlo být ohroženo větší množství osob. Je například zásah u škol, nemocnic nebo mimo jiných u nádraží. V případě soukromých objektů zasahují pouze v případě, že hrozí nebezpečí z prodlení a přítomnost hmyzu by ohrožovala na životě a zdraví.

Hasiči rozhodně nzasahují, pokud je roj obtížného hmyzu u soukromého objektu, domu, bytovky, měli by se o likvidaci postarat majitelé domu nebo jejich správci. Pokud potkáte roj hmyzu v parku nebo na jiném podobném veřejném místě, je dobré si připomenout, že je součást přírody a není důvod ho likvidovat.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, včeral, vosa, hnízdo, hasič, ČR, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některá vosí nebo sršní hnízda nechávají hasiče klidu, nemusí vyjet na každé zavolání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.