Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pátek 2. srpna 2024  |  Svátek má Gustav
Bez reklam

Loňská smrt seniorky pod koly tramvaje je u soudu. Řidič vinu odmítl, stojí za ním i Dopravní podnik

U soudu stanul řidič tramvaje kvůli loňské tragické nehodě, kdy pod koly vozu zemřela vystupující šestaosmdesátiletá žena. Obžalobu z usmrcení řidič odmítl, má podporu i olomouckého Dopravního podniku, podle kterého neporušil žádná pravidla. Proces bude pokračovat příští týden.

Řidič u soudu v Olomouci čelí obžalobě z usmrcení z nedbalosti. Nehoda se stala loni 14. září ve Wolkerově ulici u Výstaviště Flora. Podle policejního vyšetřování šestaosmdesátiletá žena nestihla včas vystoupit z druhého vozu tramvajové soupravy. V důsledku toho ji zachytily za horní polovinu těla zavírající se dveře. Žena podle policie ztratila rovnováhu, nedošlápla na vyvýšenou zastávku, ale upadla pod rozjíždějící se tramvaj.

Podle žalobce Jaroslava Rašendorfera se obviněný řidič brání, že žena začala vystupovat v době, kdy už vystupovat neměla, tedy po zaznění signálu ohledně opuštění dveřního prostoru. "Hájí se tím, že se díval na všechny strany, ale zároveň že musí sledovat i prostor vepředu," uvedl žalobce. Podle něj však v kritický okamžik, kdy ženu vidět mohl, se tímto směrem nepodíval.

Na zastávce Výstaviště Flora v Olomouci se stala ve čtvrtek odpoledne nehoda, po které už nebylo sedmaosmdesátileté důchodkyni pomoci. Ženě přivřely dveře tramvaje nohu při vystupování a následoval její pád. Přesto se souprava rozjela a došlo k...

Případem se soud bude znovu zabývat v úterý. "Předvoláni jsou svědci, kteří v danou chvíli byli v tramvaji," řekl soudce Okresního soudu v Olomouci Petr Bednář s tím, že jednání je naplánováno na dopoledne. Soud má v plánu v dalších jednacích dnech provést také znalecký posudek, který si nechala obžaloba vypracovat. "Obhajoba s ním nesouhlasí, zda se bude dělat ještě revizní posudek, případně vyšetřovací pokus, je otázkou," doplnil žalobce.

Řidiči tramvaje hrozí za usmrcení z nedbalosti až šestileté vězení. Dopravní podnik města Olomouce se za řidiče postavil. "Tragická nehoda nás velmi mrzí, ale z naší strany nebylo zjištěno žádné pochybení řidiče vzhledem k nastaveným bezpečnostním pravidlům a postupům, proto má řidič naši plnou podporu v probíhajícím řízení v dané věci," uvedla již dříve mluvčí DPMO Anna Sýkorová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky soud, smrt, nehoda, tramvaj, seniorka, dveře, MHD, Olomouc, Petr Bednář, Dopravní podnik města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loňská smrt seniorky pod koly tramvaje je u soudu. Řidič vinu odmítl, stojí za ním i Dopravní podnik  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.