Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Pondělí 5. srpna 2024  |  Svátek má Kristián
Bez reklam

Šmejdi s cizím přízvukem obrali matku se synem z Prostějovska o milion. Slibovali výhodné investice na burze

O téměř milion korun obrali podvodníci matku se synem z Prostějovska, kteří naletěli na výhodné investice na burze. Během tří měsíců prováděli různé platby a investice, nezarazilo je ani to, že makléři na druhém konci telefonu měli cizí přízvuk.

Podvedená žena z Prostějovska se na policii obrátila v sobotu. Sdělila, že začátkem května našla se synem reklamu, která nabízela investování na burze a zavolala na číslo, které v ní bylo uvedené.

"Na druhé straně se ozvala žena s cizím přízvukem a řekla jí, že jakmile bude makléř volný, tak jí zavolá. Za chvíli se ozval muž, který se představil typicky českým jménem a ani on nemluvil čistou češtinou. Zaslal jí email s dotazníkem, který vyplnila, ofotila a poslala mu ho do požadované aplikace," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Na základě telefonických pokynů žena prováděla různé platby a komunikovala i s údajnou makléřovou kolegyní. "Během tří měsíců odeslala společně se synem na různé bankovní účty finanční prostředky ve výši necelých 950 000 korun," dodala mluvčí policie. Ta případ vyšetřuje pro trestný čin podvod.

Místo vysněného pasivního příjmu přišla podvedená žena z Olomoucka o 1,6 milionu. Většinu si půjčila

Do značně rizikového investování ve spolupráci s neznámým člověkem a navíc na dluh se na internetu pustila žena středního věku z Olomoucka, kterou zlákala vidina snadného zbohatnutí. Na sociálních sítích jí oslovila reklama, která však směřovala...

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky šmejd, investice, burza, podvod, telefon, policie, okres Prostějov, reklama

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šmejdi s cizím přízvukem obrali matku se synem z Prostějovska o milion. Slibovali výhodné investice na burze  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.