Počasí dnes27 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 8. srpna 2024  |  Svátek má Soběslav
Bez reklam

Krajem se prohnaly silné bouřky. Na Olomoucku a Prostějovsku hasiči čerpali vodu a odstraňovali stromy

, aktualizováno před hodinou

Olomouckým krajem se odpoledne prohnaly silné bouřky. Zejména na Olomoucku a Prostějovsku hasiči čerpali vodu ze zatopených míst a odstraňovali popadané stromy. Zasahovali také na Jesenicku. Zaznamenali více než devadesát zásahů, v Čelechovicích na Hané na Prostějovsku voda zatopila silnici.

"Aktuálně máme nahlášeno desítky událostí, u který zasahujeme. Zasažena bylo hlavně Olomoucko, Prostějovsko a také Jesenicko. Řešíme především čerpání vody, odčerpávání zatopených prostor a popadané stromy," potvrdil odpoledne mluvčí hasičů Josef Koláček

V terénu byly desítky profesionálních a dobrovolných hasičů. Například v Čelechovicích na Hané na Prostějovsku voda zatopila silnici, hasiči zasahovali také ve Slatinkách, kde čerpali vodu ze zatopených sklepů a garáží a uklízeli naplaveniny a bahno. "Napříč celým krajem jsme odstraňovali popadané stromy ze silnic, ale také z drátů vysokého napětí. Aktuálně se situace začíná uklidňovat," podotkl mluvčí.

Hasiči kromě toho pomáhali na poškozených střechách. Problémy byly také na železniční trati z Němčic nad Hanou na Prostějovsku do Nezamyslic, kde se větve dostaly do trakčního vedení.

Výstraha na silné bouřky platí v Olomouckém kraji do 21:00 hodin. "Později odpoledne a večer se mohou vyskytnout bouřky s nárazy větru kolem 75 kilometrů za hodinu a přívalovými srážkami," uvedla v předpovědi pro Olomoucký kraj Marie Glofáková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Bouřky a silné deště zaměstnávají hasiče na Olomoucku a Litovelsku. Čerpají vodu a odstraňují stromy

Bouřky a silné deště zaměstnávají dnes odpoledne hasiče na Olomoucku a Litovelsku, v menší míře také na Prostějovsku a Jesenicku. Hasiči čerpají vodu a odstraňují popadané stromy. Zatím v Olomouckém kraji vyjížděli k necelé třicítce událostí.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky bouřka, voda, strom, hasiči, zásah, Olomoucký kraj, okres Prostějov, okres Jeseník, Čelechovice na Hané, Josef Koláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajem se prohnaly silné bouřky. Na Olomoucku a Prostějovsku hasiči čerpali vodu a odstraňovali stromy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.