Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Ve Šternberku se porvali dva žáci základní školy, měli mezi sebou spory. Případ už má policie

Ve Šternberku na Olomoucku se porvali dva žáci základní školy poté, co se dostali do sporu. Případ vyšetřuje policie, přesný motiv zatím není známý. Podle starosty Šternberka Stanislava Orsága tento incident nesouvisí s chováním problémové mládeže z poslední doby.

Rvačka mezi žáky se stala ve čtvrtek minulý týden. "Evidujeme incident, ke kterému došlo mezi dvěma žáky základní školy ve Šternberku. Podle dosavadních informací se oba nezletilí znají a fyzickému napadení měl předcházet osobní spor mezi nimi. Skutečný motiv jednání je zatím předmětem dalšího šetření," potvrdila mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Policie celý případ vyšetřuje, spolupracujeme s městem, školou, orgány sociálně-právní ochrany dětí a s rodiči obou chlapců. "Vzhledem k věku zúčastněných osob nebudeme poskytovat bližší informace," dodala Skoupilová.

Starosta Šternberka Stanislav Orság (ODS) vyloučil, že by tento případ souvisel se sérií útoků problémové mládeže z poslední doby. "Ne nesouvisí to a nemohu se k tomu dál vyjadřovat, je to v šetření policie," sdělil starosta. 

Teror mládeže ve Šternberku? Město řeší konflikty, po surovém útoku musela dívka do nemocnice

Dlouhodobě komplikovaná situace s problematickými mladistvými a nezletilými osobami gradovala minulý týden napadením dívky, která po agresivní útoku ze strany jiného děvčete skončila se zraněními v nemocnici. Město ve spolupráci s dalšími...

Ve Šternberku se v první polovině rok zvýšil počet incidentů, kdy malá skupina pachatelů napadala a ohrožovala obyvatele. Situace se vyhrotila na začátku července, kdy poblíž centra nezletilá dívka bez varování zmlátila jiné děvče, které skončilo v nemocnici. "Tuto několika ranami udeřila do obličeje a následně ji měla také kopnout. Mladá slečna utrpěla zranění v oblasti obličeje," potvrdila tehdy policejní mluvčí Skoupilová. Případ policie vyšetřuje pro ublížení na zdraví a výtržnictví.

Radnice reagovala rychle, začala jednat především s policií, ale i ministerstvem vnitra a školství a koordinátory pro národnostní menšiny a romské záležitosti, město také na konci července zorganizovalo setkání s obyvateli na téma bezpečnost.

Poté vedení města rozhodlo o pořízení tří nových kamer do ulice ČSA a do Obloukové ulice a na říjen svolalo další setkání s obyvateli. 

"Do výběrového řízení na asistenty prevence kriminality se přihlásilo dvanáct uchazečů, z nichž byli vybráni tři, kteří po zaškolení nastoupí. Asistenty zaměstnává město od roku 2013. V ulicích je lidé mohou potkávat během dne i ve večerních hodinách při obchůzkách," popsal další opatření na zvýšení bezpečnosti ve městě starosta. 

Radnice chce rozšířit také počet strážníků městské policie, zatím se přihlásili dva uchazeči, připravuje založení Romské rady a chce rozšířit počet míst se zákazem pití alkoholu. "Spojili jsme se s některými vlastníky nemovitostí, abychom iniciovali osobní jednání o možném odkupu problémových domů. Bohužel k osobnímu jednání zatím není ze strany vlastníků těchto nemovitostí zájem. V této snaze však budeme pokračovat," slíbil také starosta Šternberka Orság.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Městská policie Šternberk

Štítky bitka, žáci, základní škola, policie, napadení, mládež, problém, Šternberk, prevence, kamery, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Šternberku se porvali dva žáci základní školy, měli mezi sebou spory. Případ už má policie  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.