Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Začíná velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Podívejte se, kudy povede objížďka

V pátek 10. května započne v Hejčíně velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Od pátku se silnice úplně uzavře a po rekonstrukci zde budou řidiči jezdit po tichém asfaltu. Hotovo by mělo být v září.

Silnice, chodníky i vodovod

Opravovat se budou silnice, chodníky, kanalizace, vodovod a přípojky v ulici Erenburgova, konkrétně mezi ulicemi Vitáskova a Na Trati. Pro stavbu musely být zpracovány dvě samostatné projektové dokumentace. Celkové náklady se vyšplhají na téměř 19 milionů korun.

„Obyvatele Hejčína i řidiče prosíme o trpělivost, jsme si vědomi toho, že stavba přinese dočasné komplikace. Odměnou za to však bude nová silnice s tichým asfaltem, který této městské části uleví od hluku a vibrací z dopravního provozu,“ vysvětluje investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Objížďka platí i pro autobusy

V pátek 10. května přijde na řadu frézování starého povrchu silnice. Úplná uzavírka Erenburgovy ulice potrvá do letošního 30. září. Objížďka povede od křižovatky ulic Na Trati x Erenburgova x Tomkova ulicemi Na Šibeníku a tř. Míru na ulici Pražskou v obou směrech. Objízdná trasa platí i pro autobusové linky Dopravního podniku města Olomouce.

Přechod pro chodce později

Erenburgovu ulici v budoucnu doplní i nový přechod pro chodce. „Součástí rekonstrukce bude i vybudování nového přechodu u křižovatky Erenburgova x Pešinova. Ten se v současné době projekčně připravuje, vydání stavebního povolení předpokládáme v červenci letošního roku,“ doplnil investiční náměstek Major.

Foto Google Maps

Štítky doprava, rekonstrukce, objížďka, Erenburgova, Olomouc, silnice, Hejčín, Martin Major, Dopravní podnik města Olomouce

Začíná velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Podívejte se, kudy povede objížďka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.