Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Na průtahu Olomoucí bude nový tlumič nárazu. Pozor na komplikace v dopravě

Na průtahu Olomoucí začnou silničáři instalovat nový tlumič nárazu na odbočce k hlavnímu nádraží. Kvůli opravě může být na této frekventované dopravní tepně krátkodobě omezen provoz. Oprava přijde na 700 tisíc korun a zvýší bezpečnost provozu na silnici, po které denně projede více než 34 tisíc aut.

Plastový indikátor na silnici I/35 u odbočky k hlavnímu nádraží byl zničen při dopraví nehodě. Nyní jej nahradí kovový tlumič nárazu doplněný novými svodidly instalovanými na levou stranu výjezdové silnice ve směru k Regionálnímu centru Olomouc u hlavního nádraží.

"Součástí montáže moderního tlumiče nárazu bude i provedení železobetonové základové desky pod deformovatelnou konstrukci, proto se oprava neobejde bez lokálních terénních úprav," uvedl mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic ČR Miroslav Mazal.

Zahájení opravy je plánováno na tento týden, řidiči se musí připravit na komplikace.

"Bylo potřeba zvolit termín stabilnějšího počasí. V tuto chvíli se předpokládá dokončení přibližně do dvou měsíců. Během rekonstrukce doprava do centra města povede dvěma standardními pruhy Tovární ulice, při složitějších činnostech, jako jsou terénní úpravy či betonáž, může být krátkodobě uzavřen pravý pruh s ponecháním provozu v pruhu levém," upozornil Mazal.

Nekonečné opravy D46. Letos je na řadě další sjezd, most a estakáda

Dálnice D46 z Olomouce do Vyškova nebude ani letos bez komplikací. Řidiči se opět musí připravit na uzavírky, kolony a zdržení. Opravy takzvané Hanácké dálnice přitom probíhají už několikátý rok po sobě. Ředitelství silnic a dálnic žádá motoristy o...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky doprava, průtah, stavby, tlumič, náraz, Olomouc, silnice, hlavní nádraží, oprava, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průtahu Olomoucí bude nový tlumič nárazu. Pozor na komplikace v dopravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.