Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Stavba průtahu Přerova zkomplikuje od soboty dopravu v části města

Stavba nového průtahu Přerova od soboty zkomplikuje dopravu ve městě, jelikož začne částečná uzavírka Tovární ulice a části několika okolních ulic. S dopravním omezením musí řidiči v této části Přerova počítat až do konce prázdnin. Na začátku budou dělníci frézovat povrch vozovky.

"Pokračující stavba silnice I/55 coby průtahu Přerovem se zatím odehrávala zejména uvnitř areálu firmy Juta. Od nového měsíce se činnost přesune i mimo oplocený prostor. Hned v sobotu 1. května začíná částečná uzavírka ulice Tovární doprovázená úplným uzavřením ulic Nádražní, Denisova a Kramářova vždy jen v místech křížení právě s ulicí Tovární," uvedl Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic.

V Tovární ulici bude zachován obousměrný silniční provoz pouze pro osobní automobily. Schválený zákaz podle Mazala nedovolí vjezd řidičům nákladních vozidel nad 3,5 tuny. "Viditelně značená objízdná trasa směřuje Přerovem ulicí 9. května, přes třídu 17. listopadu do ulice Komenského," podotkl Mazal.

První automobily se na novou estakádu v Přerově-Předmostí, kterou nyní dokončují stavbaři, dostanou na začátku května. Další dopravní stavby včetně okružní křižovatky v této části Přerova budou zprovozněny v druhé polovině září. Estakáda dnes...

Dělníci budou na začátku května frézovat povrch vozovky v Tovární ulici a od pondělí budou pokračovat práce na přeložkách inženýrských sítí. První etapa průtahu se soustředí na oblast kolem Tovární ulice.

Druhá etapa se příští rok přesune na Velké Novosady. Stavba průtahu má být hotova příští rok na přelomu léta a podzimu. Dopravní stavba má bez započtení DPH stát celkem 189 milionů korun.

V úterý se otevře nová estakáda

Úplně zoufat si však přerovští řidiči nemusí. V úterý bude totiž zahájen provoz na nové estakádě v Přerově-Předmostí. Mimoúrovňové křížení odvede automobilovou dopravu z problematického podjezdu pod železniční tratí na výpadovce směr Olomouc.

Stavba za 358 milionů korun zabrala zhruba dva roky a omezila dopravu na frekventovaném tahu v Polní ulici. Zprovoznění estakády pomůže dopravě ve městě kvůli rekonstrukci nedaleké křižovatky u prodejny Lidl zatím jen částečně. Dopravní stavby včetně okružní křižovatky v této části Přerova budou zprovozněny v druhé polovině září.

Výraznou úlevu dopravě v Přerově má přinést až chystaná stavba posledního úseku D1, která z města odvede značnou část automobilů. Stavba musí začít nejpozději letos na podzim, kdy pro projekt končí výjimka z posuzování vlivu na životní prostředí. Ředitelství silnic a dálnic na začátku ledna zahájilo výběrové řízení na stavbu tohoto úseku dálnice D1. Zároveň požádalo o vydání stavebního povolení.

Olomoucké hejtmanství dalo znovu šanci poslednímu úseku D1 u Přerova

Olomoucký krajský úřad opět potvrdil změnu územního rozhodnutí na stavbu posledního úseku dálnice D1 u Přerova. Příprava veledůležité stavby tak může pokračovat. Poslední úsek totiž odvede automobilovou dopravu z věčně ucpaného a přetíženého...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky průtah, silnice, stavba, doprava, ŘSD, Přerov, Ředitelství silnic a dálnic, Juta, Lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba průtahu Přerova zkomplikuje od soboty dopravu v části města  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.