Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Cestu na Šternberk zbrzdí výměna asfaltu. Lidé zuří kvůli délce oprav

Od zítřka až do konce června se hodně zkomplikuje doprava na hlavním silničním tahu z Olomouce na Šternberk. U benzínové stanice u Bohuňovic začne výměna asfaltu a provoz bude kyvadlový v jednom pruhu. Obyvatelé Šternberka zuří, že tři sta metrů silnice se bude opravovat tři a půl týdne.

Frekventovaná výpadkova z Olomouce do Šternberka prodělala před několika týdny opravu mostu, nyní následuje výměna asfaltového povrchu. Na úrovni benzínové stanice u Bohuňovic začne oprava silničního povrchu pomocí technologie dvouvrstvého mikrokoberce.

Oprava za 1,7 milionu korun proběhne mezi kilometry 50,6 a 50,9. 

"Termín prací byl stanoven od pondělí do konce června. Po celou dobu motoristé projedou kyvadlově jedním pruhem určeným pro oba směry, střídavý provoz pohlídají semafory či školení regulovčíci s vysílačkami," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Vzhledem k tomu, že silnice nebude úplně uzavřená, nejsou stanoveny objízdné trasy. "Ranní nebo odpolední cesty za prací mohou způsobovat nárazové kolony, prosíme proto o trpělivost a děkujeme za pochopení," vyzval Mazal.

Tři sta metrů bude trvat týdny, diví se lidé

Délka oprav ovšem vzbudila velkou kritiku hlavně obyvatel Šternberka, kteří po opravované silnici denně jezdí do práce do Olomouce. 

"To jako tři sta metrů budou dělat tři týdny? To budou dělat ručně? Na západ od Rozvadova se opravuje trošku jinou rychlostí. Třeba v Anglii na noc zavřou celou dálnici, když je tam minimální provoz, udělají objížďku a makají," rozčiloval se na sociálních sítích například Martin Cernocky ze Šternberka.

Další lidé vtipkují o tom, že výměnu asfaltu bude asi dělat pouze jeden člověk a ať se vlastně nikdo nediví, protože jde o speciální technologii 21. století, které nikdo nemůže pořádně rozumět.

"Když před pár lety dělali silnici od Bohuňovic do Šternberka, tak to za týden a půl měli hotové. Pak sice trvalo, než namalovali lajny, ale jezdit se dalo. Kdo ty firmy vybírá a jaké zadává podmínky," ptal se rovněž Petr Gryga.

Strabag: Naše varianta uzavírky silnice zkrátí opravu mostu ve Šternberku

Stavební společnost Strabag tvrdí, že jí navrhované řešení chystané uzavírky a objízdné trasy hlavního silničního tahu v Jívavské ulici ve Šternberku na Olomoucku zkrátí dobu opravy mostu o dva měsíce a méně ovlivní dopravu ve městě. S návrhem...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky silnice, oprava, asfalt, ŘSD, Šternberk, Olomouc, Bohuňovice, Ředitelství silnic a dálnic, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu na Šternberk zbrzdí výměna asfaltu. Lidé zuří kvůli délce oprav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.