Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Prostějovská estakáda dostane nové nosníky. Silnice pod mostem bude neprůjezdná

Rozsáhlá rekonstrukce prostějovské dálniční estakády pokračuje, o víkendu se budou muset řidiči připravit na komplikace. Most čeká rozšíření, kvůli kterému musejí stavaři namontovat nové nosníky. Náročná fáze stavby si vyžaduje úplnou uzavírku silnice pod estakádou.

Obousměrně neprůjezdný bude o víkendu úsek silnice II/367, tedy ulice Kralická přímo v Prostějově, a to od kruhových objezdů v ulicích Kojetínská a Dolní. Termín uzávěry stanovilo Ředitelství silnic a dálnic na sobotu a neděli 19. a 20. 6. kvůli nižší víkendové intenzitě provozu.

„Dvoudenní opatření skončí ještě před pondělní ranní dopravní špičkou. Omlouváme se za víkendové navigování náhradní trasou a děkujeme za trpělivost,“ říká Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Objízdná trasa pro oba směry bez rozlišení kategorie vozidel povede ulicemi Průmyslová, Vrahovická, Svatoplukova a přes Újezd. Zákaz vjezdu do uzavřené oblasti bude platit také pro příměstské a městské autobusy. Cestující tak musejí počítat s objížďkou. Zastávky Prostějov - Újezd a Prostějov - Dolní nebudou o víkendu obousměrně obsluhovány.

Takzvaná hanácká dálnice prochází modernizací od roku 2011. Stavba mimoúrovňové křižovatky Prostějov-střed začala loni v září a měla by přinést výrazné zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu. Při přestavbě této části dálnice D46 vzniknou dosud chybějící připojovací a odbočovací pruhy a další prvky. Dokončení rekonstrukce estakády za 200 milionů korun je v plánu na konec roku 2022.

Nekonečné opravy D46. Letos je na řadě další sjezd, most a estakáda

Dálnice D46 z Olomouce do Vyškova nebude ani letos bez komplikací. Řidiči se opět musí připravit na uzavírky, kolony a zdržení. Opravy takzvané Hanácké dálnice přitom probíhají už několikátý rok po sobě. Ředitelství silnic a dálnic žádá motoristy...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky doprava, uzavírka, estakáda, ŘSD, Prostějov, rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovská estakáda dostane nové nosníky. Silnice pod mostem bude neprůjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.