Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Policie hledá svědky nehody z Prostějova, při které žena zůstala zaklíněná pod koly nákladního vozu

Policie hledá svědky vážné dopravní nehody, při které ve čtvrtek odpoledne v Prostějově řidič nákladního auta při odbočování přehlédl cyklistku a ta zůstala zaklíněná pod koly vozu. Vyprostit ji museli hasiči. Žena s vážným zraněním skončila ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

Nehoda se stala krátce po třetí hodině ve čtvrtek odpoledne v Prostějově.

"Řidič nákladního vozidla jel po ulici Jezdecká a na křižovatce s ulicí Dolní začal odbočovat vpravo. Přitom přehlédl souběžně s ním jedoucí sedmapadesátiletou cyklistku a došlo ke střetu. Žena upadla po nárazu na zem a zůstala částečně zaklíněna pod zadním kolem, odkud ji museli vyprostit hasiči," popsala nehodu mluvčí policie Miluše Zajícová.

Vážně zraněnou ženu převezli záchranáři sanitkou do Fakultní nemocnice Olomouc. Dechové zkoušky vyloučily alkohol, soudní znalec z oboru dopravy a pracovník Centra dopravních služeb provedli hned na místě stažení a vyhodnocení tachografického zařízení z nákladního vozidla.

Škoda je kolem tisíce korun. Nehodu začali vyšetřovat policisté, kteří hledají svědky.   

"Žádáme spoluobčany, kteří se v blízkosti místa dopravní nehody pohybovali a mohli by poskytnout informace související s okolnostmi této události, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na přímo na telefon dopravního inspektorátu 974 781 251. Další svědecké výpovědi potřebujeme z důvodu řádného objasnění nehody. Děkujeme za spolupráci," vyzvala mluvčí policie.

Při tragické nehodě u Lipiny na Olomoucku byli v noci na dnešek těžce zraněni dva mladíci a jsou v kritickém stavu. Osmnáctiletý řidič zemřel. Osobní automobil skončil zaklíněný pod kamionem na odstavném parkovišti. U nehody zasahovali šternberští...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR, Hasičský záchranný sbor

Štítky nehoda, cyklistka, nákladní vůz, policie, výzva, Prostějov, havárie, nákladní automobil, Fakultní nemocnice Olomouc, CENTRA DOPRAVNÍCH SLUŽEB a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá svědky nehody z Prostějova, při které žena zůstala zaklíněná pod koly nákladního vozu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.