Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Kvůli uzavřené D35 kolabuje doprava na Olomoucku a Přerovsku. Provoz dopoledne komplikovala další nehoda

, aktualizováno 21. června 2021, 13:54

Kolabující dopravu dnes hlásí Olomoucko a Přerovsko, protože dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem je od soboty uzavřená. Kvůli vedru zde popraskala vozovka. Řidiči se musí připravit na dlouhé čekání a několikakilometrové kolony. Provoz komplikovala další nehoda na dálnici. Doprava kolabuje i v Přerově.

Nejhorší je dopravní situace u Velkého Újezdu, kde se před odbočkou na objízdnou trasu podle informací Ředitelství silnic a dálnic vytvořila ve směru od Ostravy několikakilometrová kolona. Řidiči musí počítat se zhruba čtyřicetiminutovým zdržením. Ve směru od Olomouce je u Přáslavic také přibližně tříkilometrová kolona, auta pomalu popojíždějí směrem k objížďce.

Na dálnici se dopoledne stala další nehoda. "Z důvodu dopravní nehody nákladního a osobního vozidla na dálnici D35 na kilometru 279 ve směru z Olomouce na Ostravu byla dálnice uzavřena. Všechny nájezdy ve směru na Ostravu jsou uzavřené od Olomouce i od Přerova. Řidiči mohou zpět na dálnici D35 najet na exitu Velký Újezd," sdělil dopoledne mluvčí policie Libor Hejtman.

Dopravu se podařilo v tomto úseku obnovit po poledni, uzavírka kvůlli opravě platí dál. 

"Krátce před desátou hodinou řidič vozidla VW Passat se ve směru na Ostravu plně nevěnoval řízení a narazil do nákladního vozidla před sebou. Po nárazu se osobní vozidlo otočilo na střechu," popsal nehodu mluvčí. Zraněn nebyl nikdo, dechové zkoušky byly negativní.

"Řidiči by měli počítat s delším časovým dojezdem z důvodu silného provozu na objízdné trase po komunikaci II/437 přes obce Přáslavice, Kocourovec a Daskabát," upozornil mluvčí police.

Oprava dálnice D35 výrazně zkomplikovala dopravní situaci také na sousedním Přerovsku. Automobily ráno zahltily Přerov, kde se tvoří dlouhé kolony vozidel. Místní jsou na dopravní komplikace kvůli chybějící dálnici D1 zvyklí, dnešní dopravní situace se ale podle komentářů na sociálních sítích zcela vymyká obvyklému stavu.

Autobusy v Přerově mají hodinu zpoždění

"Dnešní Přerov a Kokory jsou očistec pro řidiče. Pevné nervy všem, kteří zde popojíždíme. Bylo by super, kdyby Ředitelství silnic a dálnic opravu u Daskabátu udělalo co nejdříve, stejně jako most u Kokor. O D1 ani nemluvím," povzdechl si například poslanec a šéf lidovců Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Na zastávkách MHD v Přerově od rána postávají hloučky lidí, jelikož autobusové spoje mají podle hlášení dispečera kvůli kolonám v ulicích města až 60 minut zpoždění. V dlouhých kolonách stáli lidé také na hlavním silničním tahu ve směru z Olomouce do Přerova, a to již od Krčmaně.

"Zoufalí řidiči se snažili hledat objízdné trasy přes okolní obce, aby se dostali ze sevření pomalu jedoucí kolony," řekla řidička, která dnes ráno cestovala z Přerova do Olomouce.

Při sobotní nehodě pěti aut na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem, kde kvůli vysoké teplotě znenadání praskla vozovka, vznikla škoda za více než 1,2 milionu korun. Dálnice je v tomto devítikilometrovém úseku zavřená v obou směrech. Zraněno bylo deset lidí. Objízdná trasa vede přes obce Přáslavice, Kocourovec a Daskabát.

"D35 je obousměrně uzavřena z důvodu poškozeného betonového povrchu vozovky kvůli horkému letnímu počasí. V tomto místě byla plánovaná oprava na příští sezonu. Aktuálně pracujeme na co nejrychlejší opravě," přislíbil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl

Na místě již začala demolice poškozených CB desek. "Odpoledne uvidíme, v jakém stavu jsou podkladové konstrukční vrstvy. Následovat budou sanace, rámování a příprava na betonáž. Zprovoznění oběma směry plánujeme na čtvrtek," dodal Rýdl.

Kvůli nehodě čtyř osobních vozidel a nákladního automobilu byla včera odpoledne uzavřena dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku ve směru na Ostravu. Jedno z aut narazilo do popraskaného povrchu dálnice, který poškodily vysoké...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR, Ředitelství silnic a dálnic, FB Ivo Velcl

Štítky doprava, kolaps, D35, vozovka, oprava, vedro, Přerov, havárie, Olomoucký kraj, okres Přerov, Dálnice D35, dálnice, Velký Újezd, Olomouc, Ředitelství silnic a dálnic, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli uzavřené D35 kolabuje doprava na Olomoucku a Přerovsku. Provoz dopoledne komplikovala další nehoda  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.