Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Motorkář zemřel poté, co narazil do kamionu. Ten se otáčel na dvojité plné čáře u zavřené dálnice D35

Šedesátiletý motorkář zemřel v neděli v podvečer u Přáslavic na Olomoucku poté, co narazil do kamionu, který se otáčel na dvojité plné čáře. Kamion manévroval v místě sjezdu k dálnici D35, která byla kvůli popraskané vozovce zavřená. Devětadvacetiletému řidiči kamionu z ciziny hrozí až šest let vězení.

Nehoda se stala v neděli krátce před šestou hodinou večer na silnici I. třídy č. 35 ve směru od Přáslavic k dálnici D35. 

"Podle prvotních informací se měl devětadvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti se svým nákladním vozidlem v místě sjezdu k dálnici v nepřehledné pravotočivé zatáčce otáčet přes dvojitou plnou čáru, přičemž přehlédl a ohrozil šedesátiletého motocyklistu jedoucího v pravém průběžném pruhu ve směru od Olomouce k dálnici," popsala tragickou nehodu mluvčí policie Petra Vaňharová.

Motorkář zabrzdil, spadl a narazil do levého zadního kola návěsu. "Řidič motorky utrpěl zranění, se kterými byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. I přes veškerou snahu záchranářů nakonec svým zraněním při převozu do nemocnice podlehl," uvedla mluvčí.

Škoda je kolem 100 tisíc korun, alkohol u řidiče nákladního vozidla vyloučila dechová zkouška. Policisté nehodu vyšetřují pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, za který hrozí až šest let vězení.

Kolabující dopravu dnes hlásí Olomoucko a Přerovsko, protože dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem je od soboty uzavřená. Kvůli vedru zde popraskala vozovka. Řidiči se musí připravit na dlouhé čekání a několikakilometrové kolony. Provoz...

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, smrt, motorkář, kamion, D35, Přáslavice, Dálnice D35, Olomoucký kraj, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavlos Vrba

Co ty jsi za kreténa?

Úterý, 22. června 2021, 13:48Odpovědět

Dusan Cezarius

Dobře jím tak. Nemají machrovat.... Jsou to dárci orgánů.... více takových.... :)

Úterý, 22. června 2021, 13:37Odpovědět

Motorkář zemřel poté, co narazil do kamionu. Ten se otáčel na dvojité plné čáře u zavřené dálnice D35  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.