Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

D35 u Přáslavic je uzavřena kvůli další nehodě. Havarovaly dodávka a dvě nákladní auta

Dálnice D35 u Přáslavic na Olomoucku ve směru na Lipník nad Bečvou je uzavřena kvůli nehodě dodávky a dvou nákladních aut. Jeden z řidičů byl zraněn. Od víkendu jde již o několikátou vážnou nehodu v této oblasti. Nehoda se stala asi dva kilometry před místem, kde je dálnice uzavřena v obou směrech kvůli popraskané vozovce.

Nehoda se stala po šesté hodině večer. "V místě nehody je dálnice zcela neprůjezdná. Řidiči musejí dálnici opustit na 276. kilometru exit Holice. Objízdná trasa povede přes silnici č. I/55 a dále po silnici č. I/35. Na dálnici D35 bude umožněn nájezd na 290. kilometru exit Velký Újezd. Doba uzavření úseku, na kterém k dopravní nehodě došlo, je odhadována na zhruba dvě hodiny," řekla po osmé hodině mluvčí policie Petra Vaňharová.

Hasiči z dodávky museli vyprostit zaklíněného řidiče, následně jej předali záchranné službě a asistovali při transportu. "K vyproštění jsme využili hydraulické nůžky a rozpínák, odstranili jsme celé dveře a řidiči jsme museli opatrně vyprostit nohy zaklíněné pod palubní deskou. Poté jsme jej na páteřní desce vytáhli z vozu ven," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Kvůli popraskané dálnici D35 od soboty kolabuje doprava na střední Moravě. Dopravní expert z Platformy VIZE 0 Roman Budský je přesvědčen, že dálnice nemohla být dobře postavená nebo někdo zanedbal údržbu. Řidičům, kteří musí na silnice,...

Jen o několik kilometrů dále, mezi 290 a 281. kilometrem je dálnice v obou směrech uzavřena. V sobotu zde kvůli vysokým teplotám praskla a poté se zvlnila vozovka. K opravě stavbaři používají rychle tuhnoucí směs betonu. Automobilový provoz by v tomto dálničním úseku, který je od soboty v obou směrech uzavřený, měl být obnoven ve čtvrtek.

V této oblasti od víkendu řeší policisté již několik nehod. V pondělí na stejném místě havarovalo nákladní a osobního auto, nehoda se obešla bez zranění, dálnice byla uzavřena zhruba na tři hodiny.

V sobotu kvůli zvlněné vozovce na D35 havarovala čtyři osobní auta a nákladní vůz, při nehodách utrpělo deset lidí lehčí zranění.

V neděli se stala tragická nehoda u Přáslavic na silnici I. třídy č. 35 ve směru jízdy od Přáslavic k dálnici D35. Řidič nákladního auta se v místě sjezdu k dálnici, v nepřehledné pravotočivé zatáčce, začal otáčet přes dvojitou plnou čáru. Přehlédl přitom šedesátiletého motocyklistu, ten se snažil brzdit ale nakonec s motocyklem havaroval; záchranářům se ho již zachránit nepodařilo.

Motorkář zemřel poté, co narazil do kamionu. Ten se otáčel na dvojité plné čáře u zavřené dálnice D35

Šedesátiletý motorkář zemřel v neděli v podvečer u Přáslavic na Olomoucku poté, co narazil do kamionu, který se otáčel na dvojité plné čáře. Kamion manévroval v místě sjezdu k dálnici D35, která byla kvůli popraskané vozovce zavřená....

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky nehoda, D35, Přáslavice, Olomouc, havárie, nákladní automobil, Dálnice D35, dálnice, Olomoucký kraj, Lipník nad Bečvou, Holice, Velký Újezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D35 u Přáslavic je uzavřena kvůli další nehodě. Havarovaly dodávka a dvě nákladní auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.