Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Nová parkoviště i odpočinková zóna. Fakultní nemocnice Olomouc navyšuje kapacity pro auta

Na dalším rozšiřování parkovacích ploch se pracuje ve Fakultní nemocnici Olomouc. Počet míst pro auta by se měl v průběhu podzimu navýšit o téměř devět desítek. O prázdninách jsou v plánu i opravy stávajících parkovišť a také zpříjemnění cesty pro pěší přicházející od tramvajové zastávky.

Stavební úpravy rozšíří parkoviště P2 pod Dětskou klinikou nedaleko Brněnské ulice o 63 nových stání. Za hlavní lékárnou fakultní nemocnice vzniknou parkovací místa u ubytoven pro zaměstnance, kterým bude parkoviště sloužit především. Pro uživatele ubytoven bude vyhrazeno 15 z celkových 24 nových stání. Náklady na tyto dvě akce činí téměř 12,9 milionu korun bez DPH.

Centrální budova ve Fakultní nemocnici prochází úpravou za téměř 180 milionů

Až do konce letošního roku se pacienti Fakultní nemocnice Olomouc musí připravit na komplikace v centrální budově A. Stavbaři zde upravují prostor Radiologické kliniky v suterénu a budují rovněž nástavbu ve třetí nadzemním podlaží. Nemocnice...

Součástí úprav obou parkovišť je také vybudování nových chodníků, dešťové kanalizace, veřejného osvětlení a slaboproudých rozvodů s kamerovým dohledem. Při dostavbě parkovací plochy pod Dětskou klinikou dojde rovněž k úpravě frekventovaného chodníku od tramvajové zastávky u Brněnské ulice a vytvoření odpočinkové zóny v místě bývalého jezírka. „Vítaným bonusem navíc je rovněž renovace a zprovoznění nedalekého zchátralého ,společenského‘ pramene, včetně jeho napojení na pitnou vodu,“ zmínil mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

V areálu nemocnice je aktuálně k dispozici 1142 parkovacích míst. Po dokončení dvou nově budovaných parkovišť se jejich počet zvýší na 1229. O prázdninách dojde k dlouhodobě plánovaným opravám ploch centrálního parkoviště P1, a parkoviště u nového vjezdu z Hněvotínské ulice.

„Snahou nemocnice je umožnit v maximální možné míře parkování pacientů v bezprostřední blízkosti zdravotnických pracovišť, pro zaměstnance jsou proto vyhrazena zónová parkování na k tomu určených plochách,“ vysvětlil parkovací vizi nemocnice Adam Fritscher.

Stavební práce ve Fakultní nemocnici Olomouc
Aktuálně probíhá například modernizace prostor a přístrojového vybavení Radiologické kliniky, budování nástavby modrého monobloku A, v němž vznikne zázemí pro zdravotníky z několika přilehlých klinik, či stavební úpravy Dětské kliniky včetně vybudování nového oddělení JIP. V květnu letošního roku byla v režii FN Olomouc dokončena další velká stavební akce, zajištění opěrné stěny v Albertově ulici. Práce za bezmála 3 miliony korun bez DPH probíhaly dva měsíce a jejich výsledkem je statické zajištění železobetonové stěny, která vyrovnává změnu výškové úrovně mezi Albertovou ulicí a přilehlou komunikací v areálu nemocnice. Stáří této stěny, nad níž se nachází autobusová zastávka MHD, je přibližně čtyřicet let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky nemonice, parkování, fakultní nemocnice, doprava, provoz, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, nemocnice, klinika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová parkoviště i odpočinková zóna. Fakultní nemocnice Olomouc navyšuje kapacity pro auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.