Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Centrální budova ve Fakultní nemocnici prochází úpravou za téměř 180 milionů

Až do konce letošního roku se pacienti Fakultní nemocnice Olomouc musí připravit na komplikace v centrální budově A. Stavbaři zde upravují prostor Radiologické kliniky v suterénu a budují rovněž nástavbu ve třetí nadzemním podlaží. Nemocnice žádá pacienty o pochopení.

Na Radiologické klinice proběhne modernizace vzduchotechniky, chlazení, elektroinstalace a technické infrastruktury. "Vznikla zde například falešná okna, která spolu s inteligentním systémem simulují denní osvětlení i v místnostech bez klasických oken. Další novinkou je vyvolávací systém," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Nová nástavba doplní téměř celé nejvyšší podlaží budovy. Vznikne zde zázemí pro zamětnance, přes pět set šatních skříní a sociální zázemí. Přesune se sem také vedení Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. V uvolněných prostorách v přízemí monobloku budou ambulance.

Investice je téměř 180 milionů korun. "Práce bohužel nelze provádět výhrdaně mimo exponované denní časy, protože se jedná o rozsáhlé úpravy, které jsou pro provoz dotčených zdravotnických pracovišť klíčové. Za dočasný nekomfort se návštěvníkům, pacientům i zaměstnancům omlouváme. Budeme se snažit práce dokončit co nejdříve," slíbil Fritscher.

Nový operační systém usnadní jemnou práci lékařů z olomoucké oční kliniky

Při operacích sítnice, sklivce a také při odstranění šedého zákalu pomůže lékařům z oční kliniky Fakultní nemocnice Olomouc nový operační systém. Usnadní jemnou a precizní práci v nitru lidského oka. Aparatura má plochou 3D obrazovku s vysokým...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky opravy, stavba, centrální budova, Fakultní nemocnice Olomouc, pacient, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrální budova ve Fakultní nemocnici prochází úpravou za téměř 180 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.