Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Obyvatelé Šternberka si prosadili zrušení objížďky kolem koupaliště a školy

Město Šternberk a jeho obyvatelé, kteří podepsali petici, si prosadili zrušení kritizované objížďky kvůli chystané opravě mostu. Od poloviny července až do října měla auta jezdit v těsné blízkosti základní školy a koupaliště. Stavební firma bude muset opravu udělat jinak.

"Investor, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR, a zhotovitel stavby Strabag se dohodli na novém způsobu opravy mostu, a to tak, že dopravní omezení bude realizováno za částečné uzavírky s použitím semaforů, které budou řídit kyvadlový provoz po provizorní komunikaci přes staveniště," oznámila mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Opravy se zároveň přesouvají na březen příštího roku. "Město Šternberk projevilo rozhodný nesouhlas s původně plánovanou uzavírkou a objízdnou trasou. Stanovisko města podpořila petice občanů. Vedení města považovalo za nutné upozornit veřejnost na významné dopravní komplikace, které mohly v následujících měsících nastat v lokalitě ulic Jívavské, Svatoplukovy, Opavské a na trati Ecce Homo," vysvětlila mluvčí radnice.

Ostrý nesouhlas vyvolala především skutečnost, že původně navržená objížďka vedla kolem hlavního vchodu do areálu koupaliště i kolem vchodů do školy, školní jídelny a družiny.

Obyvatelé Šternberka zprávu přívítali. "Díky Bohu, projednou zvítězil zdravý rozum," uvedl na sociálních sítích například Pavel Moťas

Stavební společnost Strabag se proti kritice již dříve ohradila. Prohlásila, že jí navrhované řešení chystané uzavírky a objízdné trasy hlavního silničního tahu v Jívavské ulici by zkrátilo dobu opravy mostu o dva měsíce a méně ovlivnilo dopravu ve městě.

Strabag: Naše varianta uzavírky silnice zkrátí opravu mostu ve Šternberku

Stavební společnost Strabag tvrdí, že jí navrhované řešení chystané uzavírky a objízdné trasy hlavního silničního tahu v Jívavské ulici ve Šternberku na Olomoucku zkrátí dobu opravy mostu o dva měsíce a méně ovlivní dopravu ve městě. S návrhem...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šternberk

Štítky most, oprava, Strabag, objížďka, protest, petice, Šternberk, koupaliště, Ředitelství silnic a dálnic, Ecce Homo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Šternberka si prosadili zrušení objížďky kolem koupaliště a školy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.