Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Dvě silnice na Uničovsku prošly opravou. Průtah Střelicemi a spojka mezi Medlovem a Benkovem

Obyvatelé Uničovska na Olomoucku se dočkali nových silnic. Rekonstrukcí prošel průtah Střelicemi a také spojnice mezi Medlovem a Benkovem. Opravy přišly zhruba na dvaadvacet milionů korun.

„Každá z komunikací prošla jinou technologií opravy. Ve Střelicích byl původní povrch nahrazen dvouvrstvým kobercem z asfaltobetonu. Na více než osm set metrů dlouhém úseku jsou také nové uliční vpusti, upravená byla i výška chodníku a přístupy k nemovitostem,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha (ODS).

Mezi obcemi Benkov a Medlov, kde se opravovalo téměř třináct set metrů vozovky, stavbaři rekonstruovali horní podkladní vrstvy metodou recyklace za studena. Silnice má nový dvouvrstvý povrch z asfaltobetonu, upravené jsou také silniční příkopy a nechybí ani krajnice z recyklovaného materiálu, nové směrové sloupky a vodorovné dopravní značení.

„Opravy průtahu Střelicemi využilo také město Uničov, které tu nechalo zbudovat asi tři sta metrů nového chodníku,“ podotkl Zácha.

Ačkoliv jde o silnice třetích tříd, pro obyvatele Uničovska jsou důležitými místními dopravními komunikacemi.

Všechovice mají opravený průtah obcí. Náklady se vyšplhaly na čtyřiatřicet milionů

Oprava hlavního tahu přes obec Všechovice je u konce. Rekonstrukce vyšla na téměř čtyřiatřicet miliónů korun. Zhruba dvě třetiny z této částky uhradil Olomoucký kraj, zbývající náklady platila sama obec. Část rekonstrukce proběhla zároveň se stavbou...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj, FB ODS

Štítky rekonstrukce, silnice, Střelice, Medlov, Benkov, Olomoucký kraj, Michal Zácha, ODS, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě silnice na Uničovsku prošly opravou. Průtah Střelicemi a spojka mezi Medlovem a Benkovem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.