Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

U Odrlic auto narazilo do stromu a převrátilo se na střechu. Hasiči museli pět lidí vyprostit

, aktualizováno 17. července 2021, 9:01

Zranění pěti lidí má na svědomí dnešní ranní nehoda u Odrlic na Olomoucku. Osobní vůz zůstal po nárazu do stromu ležet na střeše a bylo v něm zaklíněných pět cestujících. Hasiči je museli z auta vyprostit pomocí hydraulických nástrojů a předali je záchranářům.

"Na páteřních deskách s krčními límci jsme osoby vytáhli ven. Využili jsme rozpínací válec, abychom se k jednomu zraněnému dostali, protože byl ve vozidle zaklíněn komplikovaně," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Nehoda se stala před třetí hodinou ráno mezi Odrlicemi a Cholinou na Olomoucku. Na místě zasahovaly dvě profesionální jednotky ze stanice Litovel a Olomouc a dvě jednotky dobrovolných hasičů ze Senice na Hané a Náměště na Hané.

"Při průzkumu na místě události bylo zjištěno, že osobní vůz zůstal po nárazu do stromu na střeše a v něm bylo pět zaklíněných a zraněných osob. Zabezpečili jsme jej proti pohybu klíny a všechny osoby jsme postupně vyprostili za pomocí hydraulických nástrojů ven," popsala mluvčí.

Hasiči poté všechny zraněné předali do péče záchranářům a asistovali při transportu pacientů. Příčinu nehody vyšetřuje policie. "Místo jsme zajistili proti vzniku požáru," dodala mluvčí hasičů.

Policie uvedla, že mladá řidička Renaultu při jízdě na Odrlice jela příliš rychle. "V levotočivé zatáčce v klesání dostala s vozem smyk, vůz se přetočil přes střechu a narazil do vzrostlého stromu," popsala mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Všech pět cestujících mělo lehká zranění. Řidička se podrobila dechové zkoušce, která vyloučila, že by pila alkohol.

Řidiči pozor! Na silnici mezi Olomoucí a Přerovem jsou čtyři riziková místa

Na silnici mezi Olomoucí a Přerovem by si řidič měli dát pozor. Podle nejnovějších údajů totiž komunikace patří k jedné z nejnebezpečnějších v regionu. Další riziková místa jsou například u Hranic na sjezdu z dálnice nebo na železničním přejezdu...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky nehoda, zranění, hasiči, Odrlice, Olomoucký kraj, střecha, strom, policie, Renault, Olomouc, Litovel, Senice na Hané, Náměšť na Hané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Odrlic auto narazilo do stromu a převrátilo se na střechu. Hasiči museli pět lidí vyprostit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.