Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 13. června 2024  |  Svátek má Antonín
Bez reklam

Z Kamenné do Rohle na Šumpersku se lidé dostanou po nové silnici

Lidé z obcí Kamenná a Rohle na Šumpersku se mohou těšit z nové silnice. Opravy, které souvisely s budováním kanalizace, skončily před pár dny. Investice přesáhla 40 milionů korun.

„Oprava úseku v délce zhruba čtyři kilometry vyšla na čtyřiatřicet milionů korun,“ přiblížil Michal Zácha (ODS), náměstek hejtmana pro oblast dopravy.

S opravou vozovky začala stavební firma letos na jaře. Odfrézovala podkladní vrstvy silnice do hloubky až čtyřiceti centimetrů. Nová komunikace díky tomu snese vyšší zatížení a vydrží déle.

„Kromě samotné cesty došlo také na opravu opěrné zdi a částečnou rekonstrukci chodníků, na kterých se finančně podílel svazek obcí Bradlo,“ dodal hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Před nedávnem kraj opravil také novou cestu například ve Střelicích, rekonstrukcí prošla také silnice z Benkova do Medlova na Olomoucku a opravený je i průtah obcemi Určice a Alojzov na Prostějovsku.

Dvě silnice na Uničovsku prošly opravou. Průtah Střelicemi a spojka mezi Medlovem a Benkovem

Obyvatelé Uničovska na Olomoucku se dočkali nových silnic. Rekonstrukcí prošel průtah Střelicemi a také spojnice mezi Medlovem a Benkovem. Opravy přišly zhruba na dvaadvacet milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky oprava, silnice, Kamenná, Rohle, Olomoucký kraj, okres Šumperk, Michal Zácha, ODS, Josef Suchánek, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Kamenné do Rohle na Šumpersku se lidé dostanou po nové silnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.