Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Z Potštátu do Boškova už cyklisté nemusí po silnici. Vyrostla zde nová stezka

Cyklisté a chodci už nemusí chodit z Potštátu do Boškova na Přerovsku po frekventované silnici, ale od nynějška mohou využít novou bezpečnou cyklostezku. Má přes 1,7 kilometru a tvoří ji dva úseky. Přišla na 15,7 milionu korun.

„Chtěli jsme především chodcům a cyklistům zajistit bezpečnost, protože jinak než po silnici se nemohli z jednoho místa do druhého dostat. Důsledkem, co pamatuji, byly i dvě smrtelné nehody. Nová stezka vše vyřešila,“ řekl starosta Potštátu René Passinger.

Město Potštát s jeho místní části Boškov spojuje frekventovaná silnice II/441 a od nynějška také cyklostezka, která z části vede podél této komunikace. Prvních zhruba 900 metrů je na jedné a zbytek na druhé straně komunikace.

Tam stezka navazuje na polní cestu podél hráze vodní nádrže až ke křižovatce u odkaliště a pak vede zpět k silnici. Na kraji obce pak dva metry široká stezka z asfaltového betonu končí. Radnice v těchto místech plánuje přechod na protější chodník, jehož rekonstrukci rovněž připravuje.

„Součástí stezky je také 182 metrů dlouhá palisáda v příkrém svahu. A rovněž propustky s kamennou dlažbou navazující na příkopy,“ dodal stavbyvedoucí ze SWIETELSKY stavební Mojmír Pěkný.

Z Předmostí povedou do Přerova dvě nové cyklostezky. Jedna protne rušnou silnici

Obyvatelé místní části Předmostí budou moci již v brzké době využít dvě nové cyklostezky. Obě směřují do Přerova. První, která milovníky kol bezpečně převede přes frekventovanou silnici u Emosu, povede ze Sportovní ulice k lužnímu lesu Žebračka,...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Swietelsky stavební

Štítky cyklostezka, stavba, Boškov, Potštát, Přerov, silnice, cyklista, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Potštátu do Boškova už cyklisté nemusí po silnici. Vyrostla zde nová stezka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.