Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Přerov dokončí cyklostezku z Velké Dlážky do Předmostí. Součástí bude i cyklopodjezd

Obyvatelé Přerova se dočkají další části cyklostezky, která propojí Velkou Dlážku s největší místní částí Předmostí. Umožní to dostavba kruhové křižovatky, která se otevře příští týden. Radní již vyhlásili veřejnou zakázku, náklady na stavbu chybějící části cyklostezky jsou 2,3 milionu korun.

Stavba naváže na první etapu z roku 2017, která skončila u autobusové zastávky před knihovnou. "Tímto dojde k ideálnímu propojení mezi Přerovem a místní částí Předmostí. Cyklisté už nebudou muset sjíždět z cyklostezky na chodník, ale budou mít svou novou a bezpečnou trasu," uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Radní nyní schválili zadávací podmínky této veřejné zakázky a oslovili pět stavebních firem k podání nabídky. Město předpokládá, že stavbaři by mohli začít pracovat již letos na podzim a úsek by byl hotov nejpozději příští rok na jaře.

Cyklostezka je navržena jako obousměrná. Stezka i s nově vybudovaným chodníkem naváže na kruhový objezd, který bude zprovozněný v úterý 21. září. Odtud se cyklisté dostanou do Předmostí přes železobetonový cyklopodjezd pod železniční tratí. Ten je hotový již od jara, bez navazující cyklostezky byl ale dosud nevyužitý. Jeho stavba přišla na 13,3 milionu korun, město na stavbu získalo dotaci 85 procent.

Na podzim začne stavba cyklostezky k Žebračce

Stavba první části cyklostezky, vybudované před čtyřmi lety, začala u kruhového objezdu u Strojaře a skončila před pobočkou knihovny. Stavba půlkilometrového úseku tehdy trvala tři měsíce a město za ni zaplatilo 6,2 milionu korun.

"Po propojení tak povede nová stezka prakticky od jednoho rondelu ke druhému, v součtu bude mít celá trasa pro cyklisty asi 700 metrů," uvedl Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu.

Na podzim by měla začít stavba i další cyklostezky směřující z Předmostí, a to ze Sportovní ulice k lužnímu lesu Žebračka. Protne frekventovanou cestu, na které stavbaři postaví bezpečnostní opatření, stezka bude v těchto místech také osvětlena.

Z Předmostí povedou do Přerova dvě nové cyklostezky. Jedna protne rušnou silnici

Obyvatelé místní části Předmostí budou moci již v brzké době využít dvě nové cyklostezky. Obě směřují do Přerova. První, která milovníky kol bezpečně převede přes frekventovanou silnici u Emosu, povede ze Sportovní ulice k lužnímu lesu Žebračka,...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky cyklostezka, stavba, Velká Dlážka, Předmostí, Přerov, cyklista, podzim, Zdeněk Dostál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov dokončí cyklostezku z Velké Dlážky do Předmostí. Součástí bude i cyklopodjezd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.