Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Za parkování v centru Uničova si lidé připlatí. Spuštění systému se však o měsíc odkládá

Obyvatelé a návštěvníci Uničova na Olomoucku se musí smířit s tím, že za parkování v centru města budou platit. Systém měl začít fungovat od zítřka, start se však zřejmě až o měsíc odkládá, protože ještě není hotové dopravní značení. Za roční parkovací kartu lidé zaplatí 2000 korun.

Původně chtělo město za roční parkovací kartu 4000 korun, po mohutné kritice veřejnosti však slevilo na polovinu. 

"K tomuto opatření jsme přistoupili z toho důvodu, že to po nás chtěli rezidenti. Stěžovali si, že v městské památkové zóně, kde bydlí, nemá řada z nich kde zaparkovat. Náměstí a přilehlé ulice byly často obsazené automobily, které tam byly odstavené třeba na týden," vysvětlil místostarosta Uničova Stanislav Axman (ČSSD).

Placení se vztahuje na centrum Uničova ve všední dny od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin. První půlhodina je zdarma, každá další za 10 korun. Doba stání je maximálně dvě hodiny, parkovné se platí ve dvou automatech na náměstí.

Lidé s trvalým bydlištěm v parkovací zóně, zdejší podnikatelé a majitelé nemovitostí si mohou pořídit parkovací kartu. Roční stojí 2000 korun, půlroční 1000 korun a tříměsíční 500 korun. Cena pro druhé vozidlo je trojnásobná. 

Celý systém měl původně začít fungovat zítra. "Bohužel jsme se dozvěděli, že se nestihne udělat dopravní značení. Jsou problémy s dodávkami materiálu a kvůli covidu i s lidmi. Start se pravděpodobně odsune o měsíc," dodal místostarosta.

V současné době již radnice podle něho začala připravovat systém plateb za parkování pomocí textových zpráv. 

Další krok ke stošedesátce. Na trať Šternberk – Uničov už mohou vlaky

Nová nástupiště, bezpečnější přejezdy a příprava na elektrické soupravy a rychlost až 160 km/h. Po půlroční výluce na trať mezi Šternberkem a Uničovem ve čtvrtek znovu vyjedou vlaky, prozatím ale jen motorové. Modernizaci a zkapacitnění nyní čeká...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Uničov

Štítky parkování, placení, zóna, Uničov, Olomoucký kraj, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za parkování v centru Uničova si lidé připlatí. Spuštění systému se však o měsíc odkládá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.