Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Nehoda uzavřela obchvat Olomouce na čtyři hodiny. Hasiči museli vyprostit dvě osoby

, aktualizováno 4. října 2021, 14:12

Nehoda uzavřela na čtyři hodiny ve směru na Mohelnici obchvat Olomouce. Srazily se zde osobní, dodávkové a nákladní auto, hasiči museli vyprostit zaklíněné osoby. Policie dopravu odkláněla na třídu Míru nebo Topolany. Dálnici se podařilo zprůjezdnit o půl druhé odpoledne.

"Na obchvatu Olomouce u Globusu řešíme vyproštění dvou zaklíněných a zraněných osob po střetu osobního, dodávkového a nákladního vozidla. Asistujeme zdravotnické záchranné službě, likvidujeme následky dopravní nehody a spolupracujeme s policí," potvrdil dopoledne mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Policie upozornila, že uzavírka může trvat dlouho. "Odklon všech vozidel je přes výjezd vozidel ŘSD z D35 na třídu Míru v Olomouci nebo na obec Topolany, kde je možný návrat na D35," uvedla policie.

Odklon řídili policisté. "Zároveň byl uzavřen dálniční nájezd na 267 km z Brněnské ulice, EXIT Slavonín na dálnici D35 ve směru na Hradec Králové," dodal mluvčí policie Libor Hejtman.

O půl druhé odpoledne byla dálnice opět průjezdná. "Podle dosavadního šetření jel řidič dodávkového vozidla na 264. kilometru dálnice D35 v levém jízdním pruhu nepřiměřenou rychlostí a narazil do osobního vozidla, které bylo odhozeno do nákladního vozidla popojíždějícího v koloně v pravém jízdním pruhu," popsal Hejtman.

Při dopravní nehodě byly zraněny dvě osoby z osobního vozidla. Nikdo z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Dálnice byla v místě dopravní nehody ve směru na Hradec Králové uzavřena od půl desáté dopoledne.

Kolony v celém okolí. Tragická nehoda z D46 paralyzovala dopravu

Smrtelná čelní srážka osobního auta a kamionu před čtvrtečním svítáním znamenala několikahodinovou uzávěru důležitého dálničního tahu v Prostějově. Policisté odkláněli dopravu přes město, prostějovské ulice však nápor nezvládaly. Dopravní situace...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor ČR

Štítky nehoda, obchvat, D35, Olomouc, policie, nákladní automobil, Topolany, dopravní nehoda, Mohelnice, Globus, Ředitelství silnic a dálnic, Hradec Králové, Dálnice D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda uzavřela obchvat Olomouce na čtyři hodiny. Hasiči museli vyprostit dvě osoby  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.