Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Přerovská nemocnice má konečně parkoviště. Vznikla stovka nových míst

Stovku parkovacích míst mají od nynějška k dispozici návštěvníci přerovské nemocnice. Lidé dosud museli parkovat na ploše před nemocnicí či v uličkách mezi pavilony. Stavba parkoviště trvala kvůli archeologických nálezům více než rok a stála téměř devět milionů korun.

Nová parkovací plocha vznikla vedle interny. "Jednoduché parkování je pro naše pacienty často stěžejní, obzvláště pokud mají bolesti nebo jsou hůře mobilní," řekl ředitel přerovské nemocnice Jiří Ševčík.

Do přerovské nemocnice denně přijíždí zhruba 900 automobilů s návštěvníky, pacienty, zaměstnanci a dodavateli. "Za rok máme zhruba 200 tisíc ambulantních návštěv. Jsou to lidé, kteří často přijíždí osobními automobily a potřebují někde zaparkovat," řekl Ševčík. 

Přerovská nemocnice zaměstnává 640 lidí a ročně hospitalizuje 14 tisíc pacientů. "Doposud jsme neměli větší parkoviště, které by ulehčilo uličkám mezi pavilony," dodal Ševčík

Přerovská nemocnice loni zprovoznila automatický parkovací systém, který u závory dokáže rozeznat značku vozidel, což zrychluje jejich vjezd či výjezd. Parkovné v nemocnici je nadále do 30 minut zdarma, každá další půlhodina stojí deset korun.

Původně měla být stavba parkoviště dokončena na začátku letošního roku, práce však zdržely archeologické nálezy. V místě parkoviště byla totiž nalezena keramika, která dokládá osídlení této části Přerova v mladší době kamenné, starší a mladší době železné a také v období raného středověku. Historicky nejcennější jsou podle archeologů 7000 let staré úlomky nádoby. V areálu nemocnice bylo nalezeno i několik kamenných nástrojů.

Nemocnice Šternberk rozšířila péči pro děti. Za praktikem dojížděly i hodinu, říká primář

Modernizací prochází dětské oddělení šternberské nemocnice. Pro spádovou oblast zahrnující i Bruntálsko či Uničovsko poskytuje péči na lůžkovém oddělení i odborných ambulancích. Pro pacienty do 19 let od loňského roku funguje také ambulance...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Přerov

Štítky parkoviště, nemocnice, stavby, Přerov, parkování, Jiří Ševčík, pacient, raný středověk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská nemocnice má konečně parkoviště. Vznikla stovka nových míst  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.