Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

D35 zastavil traktor, který narazil do sloupu elektrického vedení. Provoz byl obnoven až večer

, aktualizováno 2. listopadu 2021, 19:54

Kolaps dálnice D35 u Velké Bystřice na Olomoucku má na svědomí traktorista, který na poli narazil do sloupu elektrického vedení, ten se nahnul a dráty ohrožovaly provoz. Před osmou hodinou večer byl provoz na dálnici v obou směrech obnoven.

"Šetřením bylo zjištěno, že do sloupu na poli u dálnice narazil traktor a poškodil jej. Dálnice proto bude z bezpečnostních důvodů po dobu oprav uzavřená, a to dle předběžných odhadů na zhruba 24 hodin," potvrdila mluvčí policie Marie Šafářová.

Dálnice na Ostravu byla v obou směrech uzavřena včera krátce po šestnácté hodině. Na místě byli kromě policistů také hasiči a pracovníci společnosti ČEZ.

Traktorista se ohlédl a narazil do sloupu

Do sloupu narazil jednadvacetiletý traktorista. Zraněný nebyl, test na alkohol a drogy byl negativní. "Traktorista uvedl, že prováděl kultivaci pole, přitom se ohlédl dozadu a traktor mezitím narazil do sloupu. Pracovníci energetické společnosti na místě zjistili poškození i dalšího sloupu elektrického vedení," sdělil dnes dopoledne mluvčí policie Libor Hejtman.

Kontrolou projdou i zbývající sloupy, škoda je předběžně 3 miliony korun, další půlmilionová škoda vznikla na traktoru.

"Zjišťujeme okolnosti nehody. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za které hrozí odnětí svobody až na tři léta," dodal mluvčí policie.

Policie usměrňovala provoz na objížďkách

"Uzavírka se týká úseku dálnice D35 od exitu 276 Holice až po exit 281 Přáslavice. Objízdná trasa pro dálkovou osobní i nákladní dopravu je ve směru na Ostravu vedena od exitu 276 Holice po silnici I. třídy č. 55 přes obce Krčmaň a Kokory k Přerovu, kde řidiči najedou na nový úsek dálnice D1 směřující na Lipník nad Bečvou a dále pak na Ostravu. Pro opačný směr na Olomouc je objízdná trasa totožná po dálnici D1 na Lipník nad Bečvou a Přerov a poté po silnici I. třídy č. 55," popsala mluvčí policie.

Na objízdných trasách doprava vázla, policie proto posílila hlídky, které usměrňovaly dopravu, aby se co nejméně tvořily kolony. "Žádáme řidiče, aby dbali pokynů policistů a aby byli trpěliví a ohleduplní," vyzval mluvčí policie.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl ráno odhadl uvedení do provozu na dnes odpoledne. "Technika je na místě a bude se měnit sloup, který bezprostředně ohrožuje dálnici," sdělil.

Kolem poledne se podařilo zabezpečit tři sloupy. "Aktuálně probíhá vyprošťování traktoru. Po vyproštění proběhne výměna sloupu. Uzavírka se prodloužila zhruba do 17 hodin kvůli vydatnému dešti," upřesnil Rýdl.

Krátce před osmou hodinou večer silničáři oznámili, že provoz byl v obou směrech obnoven. "Úplná uzávěra skončila, odklon dopravy byl zrušen a kolem Olomouce se jezdí oběma směry," uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Dálnice z Olomouce na Ostravu je u Velké Bystřice v obou směrech uzavřena. Poblíž dálnice se nebezpečně naklonil sloup elektrického vedení a dráty visí nad silnicí. Policie proto zastavila provoz a provádí odklon dopravy. Dálnice bude neprůjezdná...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR, FB Olomoučáci

Štítky D35, uzavírka, traktor, sloup, elektrické vedení, dráty, Olomouc, Dálnice D35, Olomoucký kraj, Ostrava, Velká Bystřice, Ředitelství silnic a dálnic, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Johny Rambo

tak tohle neni chyba traktoristi ale cezu nebo těch kdo za sloupi z odpovida pač tady je maj v pohli za betonovane takže by se ani takhle neohli

Úterý, 2. listopadu 2021, 17:02Odpovědět

D35 zastavil traktor, který narazil do sloupu elektrického vedení. Provoz byl večer obnoven  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.