Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Střet tří vozidel u Krčmaně skončil tragicky. Řidič osobního auta nehodu nepřežil

, aktualizováno 4. listopadu 2021, 12:11

Tragická nehoda uzavřela ve středu odpoledne frekventovaný tah Olomouc - Přerov. Při nehodě zemřel pětapadesátiletý řidič osobního auta Audi. Ten chtěl odbočit na čerpací stanici u Krčmaně, ale zezadu do něj narazila zřejmě rychle jedoucí dodávka a odhodila vůz do protisměru. Následoval další náraz od právě projíždějícího auta.

„Osmačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla Citroën Jumper měl jet po silnici ve směru od Krčmaně na Kokory. Podle prvotních informací nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravní situaci před sebou a zezadu narazil do osobního vozidla Audi A3, které odbočovalo na čerpací stanici," popsala policejní mluvčí Petra Vaňharová. Náraz odmrštil vůz Audi do protisměru, kde došlo ke střetu se Škodou Kodiaq.

Pětapadesátiletého muže se ani přes veškerou snahu záchranářů nepodařilo zachránit. Těžká zranění utrpěl i třiačtyřicetiletý šófer Škody Kodiaq. Do péče zdravotníků putoval také řidič dodávky. „Jak u řidiče Citroënu, tak i škodovky vyloučila provedená dechová zkouška alkohol za volantem. Stejně dopadl i orientační test na drogy, který vyšel u obou řidičů s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena přes 450 000 korun," uvedla Petra Vaňharová.

U Krčmaně zasahovaly všechny složky Integrovaného záchraného systému včetně záchrannářské vrtulníku a tří jednotek Hasičského záchraného sboru. Policie nyní bude vyšetřovat okolnosti nehody. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na jeden rok až šest let," konstatovala mluvčí Vaňharová.

„U nehody zasahovala profesionální jednotka z Olomouce a jednotky dobrovolných hasičů z Velkého Týnce a z Velké Bystřice. Zabezpečili jsme místo proti vzniku požáru, poskytovali jsme součinnost při vyšetřování příčin nehody Policii České republiky a zajistili jsme únik pohonných hmot," doplnila za Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje mluvčí Lucie Balážová.

Podle dostupných informací se v Olomouckém kraji tento měsíc staly dvě tragické nehody, naposledy minulý týden v pátek zemřela mezi Přerovem a jeho místní částí Lověšicemi seniorka, kterou srazilo auto. Ve statistikách je tak během letošního roku 31 obětí, jen v létě bylo 13 mrtvých. Letošní čísla jsou již vyšší než za celý loňský rok, kdy na silnicích Olomouckého kraje zemřelo dohromady 23 lidí.

Tragické ráno na rušné silnici do Přerova. Seniorku srazil Mercedes

K tragické nehodě vyjížděli v pátek ráno policisté a záchranáři na Přerovsku. Smrtelná zranění utrpěla při srážce s autem seniorka, která přecházela přes rušný čtyřproudový tah Horní Mostěnice – Přerov.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, osobní auto, dodávka, smrtelná nehoda, Policie ČR, Olomouc, havárie, Audi, Přerov, Olomoucký kraj, Škoda Kodiaq, Citroën, Audi A3, Citroën Jumper, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet tří vozidel u Krčmaně skončil tragicky. Řidič osobního auta nehodu nepřežil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.