Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Přerov si počká na provizorní rondel. ŘSD by po zimě značení odfrézovalo

Usnadnění výjezdu z Přerova ve směru na Horní Moštěnici a dále na Zlín čeká odklad. Vedení města plánovalo na jedné z frekventovaných křižovatek vytvořit provizorní kruhový objezd, projekt se však nakonec zřejmě uskuteční až na jaře. Magistrát navíc musí znovu vysoutěžit zhotovitele.

Úprava problematické přerovské křižovatky ulic Tovární, Durychova a Generála Štefánika se odkládá. Město zamýšlelo vodorovným a svislým dopravním značením a betonovými svodidly vytvořit rondel. Přerov má pro přeměnu křižovatky připravenou projektovou dokumentaci a dílo bylo v plánu na říjen či listopad. Jenže pracovníci nakonec se značkami, barvou a betonovými bloky k této křižovatce letos nevyrazí.

Ředitelství silnic a dálnic má totiž s tímto místem jiné plány. Silničáři zde budou opravovat povrch vozovky. Nově namalované značení kruhového objezdu by tak odfrézovali a muselo by se obnovovat. „Investice by tak byla zmařená. Proto jsme se s ŘSD domluvili na opravě povrchu začátkem stavební sezóny, snad počasí umožní tyto práce už v dubnu. Po opravě nastoupí vysoutěžená firma, která odborně zrealizuje okružní křižovatku,“ informoval přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Dalším problémem je také nárůst cen stavebních prací a materiálů. Původní zhruba milionový rozpočet na provizorní přestavbu křižovatky nebude stačit. Město bude muset uvolnit více peněz a znovu hledat zhotovitele stavby. „Zastupitelstvem vyčleněné finanční prostředky bohužel nestačily na pokrytí nákladů. Celá zakázka se bude muset znovu vysoutěžit,“ potvrdil Tomáš Navrátil.

Řidiči si tak bezpečnější úpravu křižovatky počkají. „Společně s policií vnímáme, že je to tam problematické. Hlavně výjezd z ulice Durychova, kde z kartogramu křižovatky vyplývá, že výjezd na hlavní komunikaci je komplikovaný, vozidla tam stráví více jak 60 vteřin,“ uvedl Navrátil.

Provizorní rondel v Přerově. Frekventované místo se snad vyřeší za čtyři roky

Výjezd z Přerova na Horní Moštěnici dostane nový kruhový objezd. Úprava problematické křižovatky ulic Tovární, Durychova a Generála Štefánika bude pouze provizorní. Komplexního řešení se má lokalita dočkat za několik let, investice bude v řádech...

Celá oblast, kde se sbíhá místní přerovská komunikace, krajská i státní silnice, by měla v budoucnu projít rozsáhlou rekonstrukcí. Komplexní vyřešení dopravní situace však podle aktuálních odhadů přijde na řadu až za několik let. „Jde o projekt v řádech stovek milionů, Olomoucký kraj na něj vypracovává dokumentaci. Mělo by se to zařadit do investičního plánu Ředitelství silnic a dálnic, aby to bylo průjezdné,“ říká Tomáš Navrátil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Tomáš Navrátil

Štítky Doprava, kruhový objezd, rondel, stavba, Přerov, Ředitelství silnic a dálnic, Zlín, Horní Moštěnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov si počká na provizorní rondel. ŘSD by po zimě značení odfrézovalo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.