Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Sražený chlapec a pád muže na elektrokole. Šumperští policisté hledají svědky nehod

U dvou dopravních nehod žádají o pomoc veřejnost dopravní policisté ze Šumperku. Poznatky svědků by ocenili v případu sraženého mladíka, který se zraněními skončil v nemocnici. Druhou řešenou situací je havárie muže na elektrokole, který spadl, když ho předjížděl náklaďák s návěsem.

Na odlehlé silnici mezi Jindřichovem a Pustými Žibřidovicemi na Šumpersku došlo v pondělí 22. listopadu v 15:15 k nehodě, při které auto srazilo sedmnáctiletého mladíka. Ten kráčel u cesty se sluchátky v uších a proto zřejmě neslyšel přijíždějící vozidlo. „Vůz do něj nejprve narazil a poté mu přejel přes nárt levé nohy. Řidič poté z místa odjel směrem na Pusté Žibřidovice. Mladík i přes značné bolesti došel domů, kde vše sdělil matce. Ta nehodu oznámila na linku 158 a syna odvezla na ošetření do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Chlapec dokázal policistům poskytnout poměrně detailní popis auta i pasažérů a řidiče. „Mělo se jednat o vozidlo tovární značky Lancia, barvy zlaté nebo pískové, starší typ s hranatou karoserií, který měl tmavá skla v zadních dveřích. K popisu řidiče mladík uvedl, že se jednalo o muže ve věku asi 50 – 60 let s šedivými vlasy a šedivým plnovousem. Na předním sedadle vedle řidiče měla sedět žena ve věku 50 – 60 let s hnědými delšími vlasy a na jednom ze zadních sedadel další dospělá osoba, kterou vzhledem k tmavým sklům ve dveřích blíže popsat nedokázal,“ přiblížila poznatky sraženého hocha mluvčí Policie ČR.

Řidička se s autem převrátila do potoka. I se zraněním unikla do bezpečí

U převráceného auta ponořeného v řece zasahovali v úterý hasiči na Mohelnicku. Zraněná řidička se vlastními silami dokázala dostat do bezpečí ještě před příjezdem záchranných složek. Specialisté vůz zajistili a vytáhli na břeh.

Informace k vozidlu či řidiči mohou lidé sdělit na lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Podobně je tomu také v případu úterní nehody na okraji Šumperka. U autoservisu Renault Kubíček ve 14 hodin havaroval po průjezdu nákladního vozidla Volvo osmapadesátiletý cyklista na elektrokole. Zraněného muže odvezla záchranka na vyšetření do nemocnice.

Řidič náklaďáku i cyklista měl negativní dechovou zkoušku na alkohol, policisté nyní zjišťují viníka a okolnosti nehody. „V jejich objasnění by dopravním policistům mohli pomoci řidiči vozidel jedoucí za nákladní soupravou ve stejném směru jízdy, kteří předmětnou událost viděli nebo mohli zachytit na záznamovém zařízení ve svém vozidle,“ podotkla mluvčí Šafářová.

Krajská radní čelí v bizarním procesu obžalobě z porušování autorských práv

Radní kraje Zdeňka Dvořáková Kocourková čelí u soudu v Šumperku obžalobě z porušování autorských práv, protože do dětských pokojíků malovala pohádkové postavičky. Dvořáková považuje proces za nesmyslný a absurdní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, auto, zranění, Policie ČR, Šumperk, havárie, nemocnice, okres Šumperk, Jindřichov, Lancia, Renault, Volvo Cars, Policie České republiky, Pusté Žibřidovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sražený chlapec a pád muže na elektrokole. Šumperští policisté hledají svědky nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.