Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Smrtelný náraz do stromu. Na Přerovsku zemřel třiačtyřicetiletý řidič

, aktualizováno 7. prosince 2021, 9:11

Dopravní nehoda si v pondělí odpoledne na Přerovsku vyžádala lidský život, třiačtyřicetiletý řidič nepřežil náraz do stromu. Muž s autem sjel ze silnice mezi obcemi Horní Moštěnice a Přestavlky, příčinu policie vyšetřuje. Jedná se o druhé úmrtí řidiče po nárazu do stromu v Olomouckém kraji během osmi dnů.

Jednotky integrovaného záchranného systému na místo nehody zamířily v pondělí krátce před šestnáctou hodinou. Muže, který jel ve vozu Škoda Octavia sám, se už nepodařilo zachránit. Po příjezdu na místo hasiči nalezli uvnitř vozu zaklíněného řidiče v bezvědomí, kterému již pomáhal laickou masáží srdce oznamovatel nehody. Jednotka si proto ihned resuscitaci převzala, ještě uvnitř vozu nasadila automatizovaný externí defibrilátor a pokračovala v masáži srdce,“ popsala mluvčí Hasičského záchranného sboru Lucie Balážová.

Hasiči současně stříhali hydraulickými nůžkami sloupky vozidla, aby mohli šoféra vyprosit z auta. „Na páteřní desce jej poté předali do péče záchranářů. I přes veškerou snahu a rychle poskytnutou pomoc všech zasahujících řidič svým zraněním bohužel podlehl,“ uvedla mluvčí Balážová.

PAGE|23868}

Třiačtyřicetiletý řidič jedoucí od obce Přestavlky z dosud nezjištěných okolností přejel s vozidlem do levého jízdního pruhu a poté pokračoval v jízdě mimo pozemní komunikaci, kde narazil do stromu,“ přidal informace za Policii České republiky mluvčí Libor Hejtman.

Silnice v místě havárie byla další dvě hodiny uzavřena. „Přesné příčiny a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ podotkl Hejtman.

Podle Policie ČR zemřelo letos na silnicích Olomouckého kraje už 37 lidí. Ve srovnání s předchozím rokem je patrné značné zhoršení. „Od 1. ledna do 30. listopadu 2021 jsme šetřili 4 849 dopravních nehod, při kterých zemřelo 36 osob, což je ve srovnání s uplynulým rokem o 15 usmrcených více,“ přiblížil statistiku tragických událostí Libor Hejtman.

Letos nejvážnější nehodou byla srážka u dálničního obchvatu Olomouce, kde o život přišli tři lidé. Poslední listopadovou neděli zemřel po nárazu do stromu šestačtyřicetiletý šofér u Těšic na Prostějovsku.

Nejhorší je, když o život přijdou i nevinní lidé, říká k tragickým nehodám expert BESIPu Charouz

Pět životů vyhaslo od konce října při nehodách na silnicích Olomouckého kraje. Nejtragičtější následky měla nedělní havárie u Olomouce – Nemilan, kvůli které zemřeli tři lidé. Krajský koordinátor BESIPu varuje před riskantním předjížděním a...



 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, auto, smrtelná nehoda, strom, Policie ČR, Přerov, okres Přerov, Olomoucký kraj, Přestavlky, Horní Moštěnice, Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelný náraz do stromu. Na Přerovsku zemřel třiačtyřicetiletý řidič  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.