Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Mohelnický kopec zavřela tragická nehoda. Čelní střet má jednu oběť, zranily se i děti

Ke tragické nehodě vyjížděly v závěru víkendu složky integrovaného záchranného systému v Olomouckém kraji. V mohelnickém kopci se čelně srazila dvě auta a jeden z řidičů kolizi nepřežil. Záchranáři převezli do olomoucké fakultní nemocnice čtyři další zraněné, včetně dvou dětí.

Hrozivě vypadající havárie zastavila provoz v neděli po 15 hodině na silnici první třídy číslo 35, na takzvaném mohelnickém kopci. Při čelním střetu utrpěl smrtelná zranění řidič jednoho z aut. „Vážná nehoda v katastru obce Vyšehorky vyžadovala vyproštění osob z vozidel. Jednotky poté asistovaly zdravotníkům, hasiči provedli nutná bezpečnostní opatření a likvidaci úniku provozních kapalin,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Na silnici první třídy z Přerova na Zlín došlo ve čtvrtek večer k tragické nehodě, při střetu dvou osobních vozidel utrpěl řidič jednoho z aut smrtelná zranění. Těžce zraněnou řidičku druhého vozu odvezla záchranka do olomoucké fakultní nemocnice.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové byly na místě další čtyři zranění.  „Řidič jednoho z vozidel byl převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Do stejné nemocnice byla převezena i žena se dvěma dětmi, které jely jako spolujezdci v jednom z vozidel,“ řekla Zajícová. 

Vyšetřování a odstraňování následků nehody bude trvalo až do večerních hodin, policie dopravu směřovala přes okolní obce. Na frekventovaném úseku se tvořily kolony. „Policisté na místě prováděli odklon dopravy ve směru od Moravské Třebové přes obce Linhartice, Konice a po silnici č. 373 do Litovle. Od Mohelnice se odklon prováděl přes Mírov,“ informovala mluvčí Policie ČR Zajícová s tím, že příčina a okolnosti tragické nehody jsou nyní v šetření.

Je potřeba zvýšit dozor na silnicích, tvrdí při pohledu na statistiku smrtelných nehod koordinátor BESIPu

Počet tragických dopravních nehod v Olomouckém kraji v letošním roce výrazně převyšuje statistiky z loňska. Na přelomu listopadu a prosince došlo v krátkém rozmezí ke dvěma smrtelným nárazům do stromů u silnice. Expert na bezpečnost silničního...

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, auto, smrtelná nehoda, Mohelnice, Policie ČR, HZS Olomouckého kraje, kopec, Olomoucký kraj, Hasičský záchranný sbor, Fakultní nemocnice Olomouc, Vyšehorky, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Mohelnický kopec zavřela tragická nehoda. Čelní střet má jednu oběť, zranily se i děti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.