Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Na sídlišti Nové Sady bude kvůli stavbě tramvajové trati uzavřena vytížená křižovatka

Na začátku příštího roku bude na sídlišti Nové Sady v Olomouci, kde pokračuje stavba nového úseku tramvajové trati, uzavřena vytížená křižovatka ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova. Tuto důležitou křižovatku uprostřed sídliště čeká celková přestavba. Uzavírka má trvat do poloviny května.

Uzavírka křižovatky bude podle mluvčího olomouckého magistrátu Michala Folty zahájena zřejmě v pondělí 10. ledna. Trvat má do 15. května. 

"Při úplné uzavírce křižovatky bude dopravní obsluha ulice Jeremiášova probíhat ulicemi Jeremiášova, Janského a V Křovinách. Dopravní obsluha ulic Werichova a Rožňavská bude vedena od ulice Rooseveltova. Pro chodce zůstanou i v místě stavby zachovány spojovací trasy," uvedl Folta.

Dopravní podnik města Olomouce už připravuje také přehled změn ve vedení autobusových linek městské hromadné dopravy. "Uzavření křižovatky ovlivní provoz hned sedmi autobusových linek," upozornil Folta, podle kterého dopravní podnik bude o chystaných změnách včas informovat.

Stavba tramvajové trati na Nové Sady uzavře další ulice. U supermarketu vznikne provizorní parkoviště

Stavba tramvajové trati na Nové Sady v Olomouci pokročila k poslední uzavírce páteřní Zikovy ulice. Mění se proto dopravní režim, u supermarketu Albert mimo jiné vznikne nové provizorní parkoviště pro zdejší obyvatele. Přes kilometr dlouhá trať má...

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky tramvaj, trať, stavba, Nové Sady, MHD, Olomouc, sídliště, Křovina, tramvajová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na sídlišti Nové Sady bude kvůli stavbě tramvajové trati uzavřena vytížená křižovatka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.