Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Stavba tramvajové trati na Nové Sady uzavře další ulice. U supermarketu vznikne provizorní parkoviště

Stavba tramvajové trati na Nové Sady v Olomouci pokročila k poslední uzavírce páteřní Zikovy ulice. Mění se proto dopravní režim, u supermarketu Albert mimo jiné vznikne nové provizorní parkoviště pro zdejší obyvatele. Přes kilometr dlouhá trať má být definitivně hotová na podzim příštího roku.

"Lokality, kde probíhají stavební práce, se posunují. Nyní je uzavřena poslední část ulice Zikova s výjezdem do ulice Schweitzerova včetně křižovatky ulic Zikova, Rožňavská a Trnkova. Výjezd z Trnkovy ulice bude zajišťovat nově vybudovaná křižovatka do ulice Rooseveltova. U supermarketu Albert vznikne také nové provizorní parkoviště pro zdejší rezidenty," popsal průběh stavby mluvčí olomouckého magistrátu Michal Folta.

Až do poloviny října bude vjezd do ulice Rožňavská přes spojovací komunikaci do ulice Werichova a provizorně umožněným přejezdem přes Zikovu ulici do ulice Skupova. Tato trasa bude pokračovat až do ulice Rooseveltova.

"Řidičům bude umožněn jednosměrný výjezd z Werichovy ulice přes Zikovu před supermarketem Albertem na jeho parkoviště a dále k prodejně Penny a do ulice Střední Novosadská," dodal Folta. V druhé polovině října stavbaři otevřou provizorní průjezd z Rožňavské do Trnkovy ulice.

Stavba vyjde na téměř půl miliardy korun 

Stavba 1200 metrů dlouhé tramvajové trati má být hotová na podzim roku 2022, budou na ní tři zastávky, a kromě trati vzniknou i nové chodníky, přechody pro chodce, cyklostezky, semafory a veřejné osvětlení a uskuteční se také nová výsadba zeleně. Celá stavba vyjde na přibližně 470 milionů korun.

„Stavbu trati považujeme za podstatný krok k rozšíření kvalitní ekologické městské hromadné dopravy v Olomouci. Od počátku bylo zřejmé, že tramvajová trať z centra na Nové Sady bude plně funkční až po prodloužení do centra sídliště, což se právě touto stavbou stane,“ vysvětlil primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO).

Na sídlišti Povel pokračuje stavba tramvajové trati. Harmonogram se daří dodržovat, potvrzuje město

Stavba tramvajové trati na Nové Sady je v plném proudu. Za poslední dva týdny dělníci dokončili část prací na začátku prodloužení trati u zastávky Trnkova a také naplno se rozjela stavební aktivita v ulici Schweitzerova. Na stavbě také probíhá...

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky tramvajová trať, stavba, uzavírky, Nové Sady, Olomouc, tramvajová dráha, Albert Česká republika, Penny Market, Miroslav Žbánek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba tramvajové trati na Nové Sady uzavře další ulice. U supermarketu vznikne provizorní parkoviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.