Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Kvůli stavbě tramvajové trati se od ledna v Olomouci změní sedm linek autobusů

Kvůli plánovanému uzavření frekventované křižovatky na sídlišti Nové Sady v Olomouci kvůli výstavbě nové tramvajové trati se od 10. ledna změní provoz sedmi autobusových linek, které nyní křížením ulic Schweitzerova a Zikova projíždějí. Křižovatka uprostřed lidnatého sídliště bude od poloviny ledna rekonstruována, uzavírka má trvat do poloviny května

"Uzavírka komunikace ovlivní provoz autobusových linek číslo 10, 16, 17, 28, 29, 50 a 51, které budou provozovány dle výlukových jízdních řádů uveřejněných na zastávkových označnících a na stránkách www.dpmo.cz," uvedl mluvčí olomouckého dopravního podniku Martina Krčová. Autobusy městské hromadné dopravy budou kvůli uzavřené křižovatce jezdit po objízdných trasách.

Při úplné uzavírce křižovatky bude dopravní obsluha ulice Jeremiášova zajištěna ulicemi Jeremiášova, Janského a V Křovinách. Dopravní obsluha ulic Werichova a Rožňavská povede od ulice Rooseveltova. "Pro chodce zůstanou i v místě stavby zachovány spojovací trasy," podotkl mluvčí radnice Michal Folta.

Na sídlišti Nové Sady bude kvůli stavbě tramvajové trati uzavřena vytížená křižovatka

Na začátku příštího roku bude na sídlišti Nové Sady v Olomouci, kde pokračuje stavba nového úseku tramvajové trati, uzavřena vytížená křižovatka ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova. Tuto důležitou křižovatku uprostřed sídliště čeká celková...

Výstavba mostu omezí provoz tramvají

Od ledna se v Olomouci změní také provoz jedné tramvajové linky kvůli výstavbě mostu přes Moravu v rámci protipovodňových opatření. "Z důvodu pokračujících stavebních prací na výstavbě mostu přes řeku Moravu v ulici Masarykova dojde od 10. ledna k opětovnému omezení tramvajového provozu. Předpokládaný termín ukončení stavebních prací je 30. června," popsal Folta.

Dojde tak k omezení tramvajové linky č. 3, která bude jezdit pouze v úseku Trnkova – Náměstí Hrdinů. Zavedena bude náhradní autobusová doprava s označením X, která bude vedena v úseku Palackého – Žižkovo náměstí – Hlavní nádraží.

Kvůli stavbě tramvajové trati padly v Olomouci desítky stromů

Několik desítek stromů muselo být pokáceno kvůli prodloužení tramvajové trati spojující centrum Olomouce se sídlištěm Nové Sady. Město slíbilo, že v okolí nové trati zajistí výsadbu bezmála stovky nových stromů. Stavba odstartovala na začátku března.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky tramvajová trať, stavba, MHD, omezení, křižovatka, Nové Sady, Olomouc, Křovina, tramvajová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Kvůli stavbě tramvajové trati se od ledna v Olomouci změní sedm linek autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.