Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vrahovická ulice v Prostějově se kvůli opravám opět uzavře. Až do července

Obyvatelé Prostějova se musí opět připravit na to, že kvůli opravám bude uzavřená důležitá Vrahovická ulice, přímá spojnice mezi centrem a stejnojmennou městskou čtvrtí. Tentokrát bude až do července neprůjezdný úsek od náměstí Padlých hrdinů k železničnímu přejezdu. Opravy loni provázela velká kritika.

Rekonstrukce Vrahovické se letos dotkne úseku od náměstí Padlých hrdinů po křižovatku s Janáčkovou ulicí. Uzavírka je povolená od pondělí 14. února do konce června. "Zhotovitel potvrdil termín zahájení. Jediný faktor, který by to mohl ohrozit, je počasí, a to silné mrazy, kdy by nemohla pracovat stavební technika," potvrdil náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Letos stavbaři provedou kompletní rekonstrukci úseku, přičemž Janáčkova ulice a náměstí Padlých hrdinů zůstanou v provozu. "Součástí rekonstrukce je také sanace nosných vrstev. Objízdná trasa pro tranzit a nákladní dopravu je vedena v ulici Průmyslová a Dolní. Objízdná trasa pouze pro osobní vozidla vede v ulici Janáčkova a Svatoplukova. Ulice Přemyslovka bude slepá, ale obousměrná pro zajištění přístupu do blízkého supermarketu," popsal blížící se dopravní komplikace náměstek.

Omezení by letos nemusely být tak výrazná jako loni. "Chápu, že uzavírka jakékoli frekventované komunikace znamená vždy komplikace v dopravě, ale na druhou stranu je potřeba opravu dokončit. Věřím, že zvýší komfort řidičů i obyvatel dané lokality,“ doufá náměstkyně primátora Alena Rašková (ČSSD), která má na starosti dopravu.

Vrahovice kvůli opravám výpadovky zuří a město mluví o fušeřině. Kraj tvrdí, že je všechno v pořádku

Zatímco obyvatelé největší prostějovské čtvrti Vrahovice kvůli opravám zdejší důležité výpadovky zuří, radnice mluví o nebývalém množství vad a stavba má zpoždění, olomoucké hejtmanství žádný problém nevidí. Podle pirátské radní Zdeňky Dvořákové...

Kvalita prací byla špatná, město odmítlo zaplatit

Opravy prvního úseku Vrahovické ulice provázela v loňském roce masivní kritika. Město Prostějov některé práce kvůli enormního výskytu vad a nedodělků odmítlo převzít a uhradit. Náměstek Rozehnal například prohlásil, že takovou nekvalitní práci za tři roky, co je na magistrátu, ještě nezažil.

Stavbaři to odmítli. Tvrdili, že veškeré stavební práce mají standardní kvalitu a veškeré pohledávky vůči městu vyrovnali. Smlouva podle stavebních firem stanovuje termín dokončení do 24 měsíců od zahájení stavby a tento termín firmy hodlají dodržet.

Vrahovickou ulici opravují společně dvě stavební firmy. Takzvaným správcem je pražská společnost PORR. 

Opravy výpadovky do Vrahovic provází zdržení, nedodělky a fušeřina, tvrdí město. Stavební firma to odmítá

Opravy důležité výpadovky do Vrahovic přerůstají ve skandál, který Prostějov dlouho nepamatuje. Město některé opravené úseky kvůli nekvalitní práci odmítlo převzít a stavebním firmám zastavilo platby. Navíc vyšlo najevo, že opravy posledního úseku...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov, Michal Šverdík

Štítky Vrahovická, opravy, uzavírka, Krajský úřad, Vrahovice, Prostějov, oprava, ANO 2011, Alena Rašková, ČSSD, Porr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrahovická ulice v Prostějově se kvůli opravám opět uzavře. Až do července  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.