Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Olomouc začne na Schweitzerově stavět nový přechod pro chodce. Místní po něm volali

Na začátku příštího týdne začne stavba nového přechodu pro chodce na sídlišti na jihu Olomouce, po kterém místní dlouhodobě volali. Stavební práce se rozběhnou poblíž křižovatky frekventované ulice Schweitzerova a Jižní. Přechod bude hotový letos květnu. Stavba si vyžádá změny v MHD.

"Smyslem investice je větší bezpečnost chodců, kteří bydlí nebo se pohybují v této městské části. Nový přechod nahradí stávající místo pro přecházení, které je před křižovatkou ulice Schweitzerovy s ulicí Jižní," popsal investiční náměstek primátora Martin Major (ODS).

Přechod pro chodce bude mít dělící ochranný ostrůvek o délce 10 metrů a šířce 2,5 metru. Projekt počítá s nasvětlením přechodu a nezbytnými úpravami stávajících komunikací a chodníků.

"Obyvatelé městských částí Povel a Slavonín po této úpravě volali dlouhodobě. Využíváme k tomu dobu, kdy je v ulici Schweitzerova menší intenzita dopravy, která souvisí s pokračujícími pracemi na stavbě tramvajové trati na Nové Sady," dodal primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO). Náklady jsou zhruba 650 tisíc korun.

Výstavba přechodu přinese od neděle 20. března změny v MHD. Dopravní podnik povede jinak autobusové linky č. 16, 50 a 51. Náhradní zastávka U Kapličky bude přemístěna do ulice Schweitzerova před křižovatku s ulicí Voskovcova a linky budou jezdit podle nových výlukových jízdních řádů. Ty lze najít na stránkách dopravního podniku.

Do otevření vytížené olomoucké křižovatky zbývají dva měsíce. Nezkracujte si cestu přes staveniště, apeluje firma

Rychlým tempem pokračuje podle olomouckého magistrátu budování tramvajového propojení městských částí Nové Sady a Povel. V oblasti stavby se bude v následujících týdnech měnit dopravní situace i možnosti parkování, k dispozici již nebude...

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky přechod, chodec, stavba, Schweitzerova, Olomouc, přechod pro chodce, Martin Major, ODS, Miroslav Žbánek, ANO 2011, Slavonín, Nové Sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc začne na Schweitzerově stavět nový přechod pro chodce. Místní po něm volali  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.