Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pusté dálniční odpočívadlo na D35 u Olomouce dostane moderní podobu za 45 milionů

Moderní odpočívka podle nových standardů Ředitelství silnic a dálnic má vzniknout v příštím roce na dálnici D35 u obce Skrbeň nedaleko Olomouce. Stání pro dvě desítky kamionů a třicet osobních aut přijde na více než 45 milionů korun, součástí bude i sociální zázemí včetně sprchy.

Do výběrového řízení o akci s označením „Odpočívka Skrbeň – vpravo“ se přihlásilo osm firem, zhotovitelem by podle Věstníku veřejných zakázek měla být společnost Skanska. Stávající dálniční parkoviště funguje na tomto místě od 80. let minulého století a jako na jedné z posledních odstavných ploch tohoto typu v České republice zde není žádné vybavení. Na opačné straně již prošla rekonstrukcí odpočívka s čerpací stanicí a motorestem Zlatá křepelka.

Zrekonstruovaná odpočívka by ve směru na Olomouc měla přispět k řešení dlouhodobého nedostatku stání pro nákladní automobily na dálnici D35. „Na místě už proběhla příprava staveniště (kácení, zřízení přístupů). Ředitelství silnic a dálnic již má zažádáno o stavební povolení. Zprovoznění stavby nastane příští rok,“ přiblížil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Podle informační dokumentace ŘSD k této investici nejsou do oblasti přivedeny inženýrské sítě, na místě tak bude pro zásobování vodou vybudována studna. Na odpočívce totiž vzniknou automatické toalety takzvaného korporátního modelu i sprcha. Kromě kapacit pro nákladní a osobní auta nabídne odpočívka i místa pro autobusy a karavany.

Parkoviště se zázemím oddělí od dálnice dva metry vysoký a 170 metrů dlouhý gabionový plot. „Odpočívka bude mít kamerový dohled a systém pro sledování obsazenosti stání pro nákladní automobily,“ informuje ŘSD v dokumentaci.

Lidé se bouří proti velkokapacitnímu odpočívadlu na D35 u Moravičan

Proti plánu silničářů postavit na dálnici do Mohelnice u Moravičan obří odpočívadlo se zvedla vlna nevole. Úřady nyní zkoumají, jaký by mělo vybudování velkokapacitního parkoviště dopad na životní prostředí, lidé z Moravičan, Loštic nebo...

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Investice, rekonstrukce, stavba, odpočívka, dálnice, D35, Skrbeň, Olomouc, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D35, Skanska, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pustá dálniční odpočívka na D35 u Olomouce dostane moderní podobu za 45 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.