Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Konec parkování na Masarykově třídě v Olomouci. Zástupy aut se musí přesunout

Po více než dvou letech omezení se vrací do původního režimu Masarykova třída v Olomouci. V oblasti zatížené stavebními pracemi se opět mění režim parkování, podél kolejí platí od pondělí zákaz zastavení a desítky až stovky řidičů budou muset pro svůj vůz v hustě obydlené zóně hledat jiné místo.

Důležitý bulvár spojující hlavní vlakové nádraží a centrum města uzavřela před dvěma lety v dubnu výstavba nového mostu, k ní se v závěru přidala i rekonstrukce tramvajové trati a přilehlých komunikací. Oba projekty se blíží ke svému konci, od července by měl být úsek znovu otevřen jak pro auta, tak i pro tramvajovou dopravu.

Proměna Masarykovy třídy vstoupí do další fáze. Po olomouckém bulváru se pak bude jezdit třicítkou

Čtyři měsíce zbývají do plánovaného termínu dokončení stavebních prací na Masarykově třídě v Olomouci. Důležitá spojnice centra města a hlavního vlakového nádraží se poté zařadí do zóny 30, dojde k omezení maximální rychlosti projíždějících...

Parkování na širokém městském bulváru od pondělí 16. května nedovolují zákazové značky, v úseku mezi ulicemi Zeyerova a Neumannova bude probíhat výměna kolejí. „Od 1. července zde bude opět spuštěn plný provoz a je třeba ulici uklidit, dodělat vodorovné dopravní značení apod. Povolení parkování na Masarykově třídě už tedy obnoveno nebude,“ informoval olomoucký magistrát na sociálních sítích.

Zatímco stavba mostu je před dokončením, s komplikacemi se potýkalo budování náplavky podél Moravy. V ulicích souběžných s řekou tak kvůli zpožděním dodávek obkladových kamenů budou práce a omezení ještě pokračovat. „Zhotovitel stavby intenzivně jedná s dodavatelem kamene o zvýšené frekvenci dodávek. V tuto chvíli tak lze potvrdit, že náplavka na pravém břehu bude dokončena v řádném termínu, tedy v září 2022. Na levém břehu však stále hrozí, že dokončení kamenných obkladů zdí bude mít několikatýdenní zpoždění. Nadále tak jednáme se zhotovitelem, aby ke zpoždění této části stavby pokud možno nedošlo,“ uvedl před nedávnem investiční ředitel Povodí Moravy Tomáš Bělaška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Investice, rekonstrukce, parkování, Masarykova třída, oprava, tramvaj, most, Rejnok, Olomouc, Povodí Moravy (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec parkování na Masarykově třídě v Olomouci. Zástupy aut se musí přesunout  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.