Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

U dálničního sjezdu za Olomoucí shořelo auto. Při nehodě zemřel pětačtyřicetiletý řidič

, aktualizováno 2. června 2022, 8:27

Tragická nehoda uzavřela ve čtvrtek brzy ráno silnici mezi Hněvotínem a Nedvězím u Olomouce. U dálničního sjezdu D46 naboural pětačtyřicetiletý řidič do betonové zdi. Auto začalo hořet, muži se nepodařilo uniknout. Havárii vyšetřují policisté, provoz byl okolo osmé hodiny ráno v místě obnoven.

K požáru osobního auta zamířily ve čtvrtek časně ráno jednotky Integrovaného záchranného systému. K havárii došlo na silnici číslo 570 v blízkosti mostu dálničního sjezdu EXIT 37 Hněvotín. Hasiči se pustili do boje s plameny okolo páté hodiny ráno. Při likvidaci rozsáhlého požáru se potvrdily tragické scénáře, ve vozidle zůstal člověk. „Podle předběžných informací z operačního střediska se měla uvnitř vozu nacházet jedna osoba, což bylo během hašení vysokotlakým proudem potvrzeno. Řidič bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem," konstatovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Nehoda u olomouckého vodojemu má tragické následky. Seniorka v nemocnici zemřela

Při dopravní nehodě na Okružní ulici v Olomouci se v minulém týdnu vážně poranila devětasedmdesátiletá cestující v autobuse městské hromadné dopravy. Po havárii odvezla ženu sanitka do nemocnice, zraněním však po několika dnech podlehla....

Přičinami a okolnostmi nehody vozu Citroen se zabývají policisté. „Podle dosavadního šetření pětačtyřicetiletý řidič zřejmě při sjezdu z dálnice z dosud nezjištěných příčin projel křižovatkou a narazil do protější betonové zídky. Poté došlo k vzplanutí vozidla. Řidič při nehodě zahynul," řekl k prvotním poznatkům policie mluvčí Libor Hejtman.

Po uhašení vozidla si velitel zásahu na místo povolal technický speciál s hydraulickou rukou, aby vůz nadzvedl a mohl vyloučit přítomnost dalších osob na místě události. Následně došlo k závěrečnému ochlazení vozidla. Vyšetřování příčin a okolností události si převzala Policie ČR," doplnila další průběh zásahu Balážová.

Policie silnici v místě nehody mezi obcemi Hněvotín a Nedvězí  zrhuba na tři hodiny uzavřela. „Zároveň byl uzavřen i dálniční sjezd na 37. kilometru dálnice D46 ve směru od Olomouce na Hněvotín. Řidiči mohou dálnici opustit na 33. kilometru – EXIT Olšany u Prostějova,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Okolo osmé hodiny ráno byl provoz místem plně obnoven.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, tragická nehoda, nehoda Hněvotín, nehoda Nedvězí, úmrtí, Olomouc, dálnice, D46, Policie ČR, havárie, silnice, Hněvotín, Nedvězí, Hasičský záchranný sbor, Citroën, Policie České republiky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U dálničního sjezdu za Olomoucí shořelo auto. Při nehodě zemřel pětačtyřicetiletý řidič  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.