Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Cestu k Hněvotínu a Nedvězí omezí oprava. Potrvá do poloviny prázdnin

Ve dvou etapách dostane nový asfalt silnice mezi Hněvotínem a Nedvězím u Olomouce. Krajská komunikace projde stavební úpravou za více než deset milionů korun od poloviny června do konce července. Řidiči a cestující v hromadné dopravě musejí počítat s objízdnými trasami.

Od 15. června se uzavře část silnice II/570 od obce Nedvězí po křižovatku u silnice vedoucí kolem technologického parku, která navazuje v Olomouci na ulici I. P. Pavlova. Práce zde budou probíhat do 3. července. „V tomto úseku bude provedena v délce cca jeden a čtvrt kilometru výměna asfaltových vrstev, dále pak nová nezpevněná krajnice a výměna trvalého jak svislého tak vodorovného dopravního značení,“ přiblížila za investora Eva Knajblová, mluvčí olomouckého hejtmanství.

Termínově pak naváže na rekonstrukci silnice z Nedvězí oprava zhruba kilometru této komunikace blíže k Hněvotínu. Od křižovatky u technologického parku se cesta zavře ve druhém směru. „Stavební úpravy II. etapy budou prováděny obdobnou technologií jako etapa první. Celková délka stavebních úprav mezi obcemi Nedvězí a Hněvotín je cca 2,2 kilometru,“ informovala mluvčí Knajblová s tím, že náklady na tuto investiční akci jsou 10,2 milionu korun. Druhá část prací má být hotová do 27. července.

Litovel čeká náročný souběh dopravních staveb. Možná nejhorší za padesát let, říká starosta

Na jedno z nejkomplikovanějších období pro průjezd městem Litovel ve směru na Uničov se budou muset připravit řidiči s blížícími se letním prázdninami. Uzavírky budou na krajské silnici před Litovlí, i na jejím druhém konci ve směru na Červenku....

Řidiči budou muset do té doby volit alternativní trasy, podobně jako linkové autobusy či spoje městské hromadné dopravy. Podle informací uvedených na webu Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje je uzavřený součástí tras linek 780400, 780439, 890370, 891370, 891378 a 891400. U těchto spojů dojde k přechodu na výlukové jízdní řády, některé zastávky nebudou v průběhu etap obsluhovány.

V první etapě budou místem projíždět na výjimku autobusy Dopravního podniku města Olomouce s číslem 24 a 28. „V opravovaném úseku bude probíhat frézování vozovky. Komunikace bude uzavřena pro veškerý provoz s výjimkou autobusů, kterým bude umožněn průjezd vždy po jedné polovině komunikace. Aby nedocházelo k potkávání linek č. 24 a 28 v uzavřeném úseku, bude upraven jízdní řád linky č. 24,“ avizovala mluvčí DPMO Anna Sýkorová s tím, že v závěru června bude trasa neprůjezdná na tři dny i pro autobusy, které pojedou pouze po zastávku Technologický park. Po přechodu do druhé etapy linky opět budou zajíždět do Nedvězí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, stavba, investice, rekonstrukce, silnice, Hněvotín, Nedvězí, Olomoucký kraj, Olomouc, Ivan Petrovič Pavlov, Dopravní podnik města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu k Hněvotínu a Nedvězí omezí oprava. Potrvá do poloviny prázdnin  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.