Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Nový rondel pod náporem kamionů: silnice v Přerově potřebuje po dvou měsících havarijní opravu

Provizorní kruhový objezd na okraji Přerova u pekárny Racek vyřešil vleklý problém výjezdu z vedlejších ulic na frekventovanou spojnici města se Zlínem a dalšími obcemi, s novou stavbou se pojí ale také starosti. Betonové bloky, které tvoří střed okružní křižovatky, už několikrát během dvou měsíců provozu pobourali řidiči kamionů. Navíc došlo i k poškození povrchu vozovky, který na konci jara ŘSD nechalo zrekonstruovat.

V přerovské nemocnici bude první hodina parkování zdarma. Přibylo i parkovacích míst

Za parkování v přerovské nemocnici zaplatí pacienti a návštěvníci o něco méně než v minulosti. Od nynějška bude první celá hodina úplně zdarma, za každou další lidé zaplatí dvacet korun jako doposud. Přímo v areálu nemocnice je rovněž k dispozici...

Před plánovanou rozsáhlou přestavbou silnic v lokalitě ulic Tovární – Durychova a Gen. Štefánika nechal Přerov na křižovatce vybudovat kruhový objezd, který umožňuje bezpečnější a rychlejší průjezd. Prozatimní řešení vzniklo s využitím dopravního značení a betonových bloků, které tvoří prstenec uprostřed křižovatky. Hned první den po zprovoznění do něj však naboural řidič zahraničního kamionu a od té doby se nehoda ještě několikrát zopakovala.

„Zatím k této situaci došlo asi čtyřikrát. Všechny vlečné křivky a další normy jsou přitom u křižovatky nastavené tak, jak mají být. K těmto parametrům se vyjadřuje jak krajský úřad, tak dopravní policie či dopravní inženýr. Projekt byl řádně schválený,“ říká přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Podle něj problémy vznikají kvůli nedostatečné pozornosti některých řidičů nákladních vozů. „Z praxe vím, že kamion je to úplně bez problémů schopný obkroužit. Ale když někdo jede na tempomat, zaregistruje křižovatku pozdě, tak už s tím moc neudělá. Do okružní křižovatky někteří řidiči vjedou příliš rychle a pak už to nestihnou stočit a betonové panely mohou zadní částí návěsu pobořit. Tak to prostě bohužel je,“ konstatoval Navrátil.

V posledních dnech řeší v této lokalitě také další nedostatek. Zánovní asfaltový povrch vozovky je na několika místech porušený a vady se rozprostírají přes výraznou část kruhového objezdu. „Řešíme se zhotovitelem havarijní opravu v co nejkratší době. Vlastníkem komunikace a údržbu na tomto úseku provádí Ředitelství silnic a dálnic. Město Přerov platilo okružní křižovatku, ale komunikace je ve vlastnictví státu,“ uvedl radní Navrátil.

Rozhledna i zpomalení dopravy. Přerované hlasují pro projekty participativního rozpočtu

Workoutová hřiště, relaxační prvky, grilovací zóny i dopravní úpravy. Třiadvacet projektů prošlo přes posouzení proveditelnosti do hlasování participativního rozpočtu v Přerově. Město na občanské návrhy vyčlenilo jeden a půl milionu korun, limit...

Nejen toto místo je pod zátěží kamionové dopravy, kterou se snaží vedení Přerova ve městě omezit, avšak kvůli chybějícímu úseku D1 oblast dál čeká na vytouženou redukci počtu těžkých vozidel v ulicích. „Stavba průpichu je vynikající, ale troufám si říct, že dokud nebude dokončena dálnice D1, tak se Přerovu neuleví. Z pozice krajského náměstka pro dopravu se snažím absolvovat všechna možná jednání, která by vedla k povolení a zahájení stavby, nicméně investorem je Ředitelství silnic a dálnic,“ tvrdí náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michal Zácha (ODS) s připomenutím další důležité dopravní stavby, takzvaného průpichu, který má být dokončený letos na podzim.

Kamiony by se měly Přerovu vyhýbat, zákazy vjezdu aut s vysokou tonáží jejich řidiči ale příliš nedodržují. „Dokud na místě není dopravní hlídka a nepadají tvrdé sankce, tak jsme na to krátcí, jak z pohledu města, tak i kraje,“ míní náměstek Zácha.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Martin Král, Tomáš Navrátil,

Štítky doprava, kruhový objezd, rondel, stavba, dopravní nehoda, oprava, Přerov, Ředitelství silnic a dálnic, Zlín, Michal Zácha, Dálnice D1, ODS, ANO 2011, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový rondel pod náporem kamionů: silnice v Přerově potřebuje po dvou měsících havarijní opravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.