Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Na dálnici u Kocourovce cizinec omylem zajel k policejní služebně, aby si ulevil. Měl zákaz řízení

Velmi nerozumně si počínal dvaapadesátiletý cizinec, která na dálnici D35 u Kocourovce vjel na parkoviště k policejní služebně místo k čerpací stanici, aby si ulevil. Klidně začal močit, zkontrolovala ho však hlídka a vyšlo najevo, že kvůli dopravní nehodě s alkoholem má dvouletý zákaz řízení. Nyní mu hrozí až dva roky vězení.

Řidič Audi jel po dálnici D35 z Olomouce na Ostravu minulý pátek odpoledne. Na 283. kilometru sjel z dálnice a místo na čerpací stanici vjel na parkoviště před policejní budovu dálničního oddělení Kocourovec, u které zastavil.

"Poté z vozidla vystoupil a vymočil se na trávu u služebny. Mezitím se za mužem vydala policejní hlídka a u řidiče provedla dopravní kontrolu. Při ní zjistila, že muž nemá za volantem co dělat. Loni mu totiž Okresní soud v Bruntále uložil za dopravní nehodu s alkoholem dvouletý zákaz řízení všech motorových vozidel na území České republiky," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Opilý řidič omylem zajel do policejního areálu. Přiznal, že pil den předtím a nadýchal tři promile

Že alkohol může nepříjemným způsobem ovlivnit schopnost orientace za volantem poznal o víkendu řidič na dálnici D35. Opilý šofér jel natankovat, při návratu z čerpací stanice ale neodbočil zpět na autostrádu. Omylem zajel do areálu dálničního...

Cizinec přiznal, že se vracel domů z Rakouska a o zákazu řízení věděl. Nyní mu hrozí za maření výkonu úředního rozhodnutí až dva roky vězení.

Podobný případ se stal koncem dubna. Na opilého řidiče policisté narazili rovněž v Kocourovci. Čtyřiačtyřicetiletý muž zajel načerpat pohonné hmoty, při vyjetí z čerpací stanice minul dálniční nájezd a zajel přímo před policejní hlídku na parkoviště u budovy policie. Nadýchal 3,31 promile. Opilec tehdy skončil na protialkoholní záchytné stanici v Olomouci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky řidič, zákaz, omyl, kontrola, služebna, dálnice, policie, Kocourovec, čerpací stanice, Dálnice D35, Olomouc, Audi, Okresní soud v Bruntále, Ostrava, Česko, Rakousko, policejní stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici u Kocourovce cizinec omylem zajel k policejní služebně, aby si ulevil. Měl zákaz řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.