Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Problémy s Vrahovickou nekončí. V ulici opravené za miliony byly po dešti kaluže

V nedávno opravené Vrahovické ulici v Prostějově zůstávala po dešti voda. Kaluže se objevovaly v pruhu vyhrazeném pro cyklisty, kteří tak museli buď projíždět vodou, nebo uhýbat do vozovky, kde jezdí auta. Úřady tvrdí, že důvodem byly ucpané kanály, které jsou již vyčištěné.

Opravy důležité Vrahovické ulice, která spojuje centrum Prostějova s největší městskou čtvrtí, přišly na více než 20 milionů korun. Skončily letos na začátku léta, ale od počátku je provázely zdržení a komplikace. Náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO) loni na podzim dokonce mluvil o tak nekvalitní práci, jakou za tři roky na magistrátu ještě nezažil.

Problémy s Vrahovickou pokračují i po dokončení oprav. Po deštích se na silnici totiž začaly objevovat kaluže vody. "Proč jsou na nové Vrahovské silnici kanále vždycky na kopci," postěžoval si s nadsázkou na sociálních sítích například Jaroslav Korhoň.

Místní lidé si ovšem s opravami vytrpěli svoje, pod okny měli těžké stroje, a když se chtěli dostat domů, uzavřenou a rozkopanou ulici museli dlouze a složitě objíždět přes celý Prostějov. "Raději to smažte, než to uvidí někdo z radnice a zas tu Vrahovickou budou půl roku opravovat," odtušil například Jan Síbr.

Opravy výpadovky do Vrahovic provází zdržení, nedodělky a fušeřina, tvrdí město. Stavební firma to odmítá

Opravy důležité výpadovky do Vrahovic přerůstají ve skandál, který Prostějov dlouho nepamatuje. Město některé opravené úseky kvůli nekvalitní práci odmítlo převzít a stavebním firmám zastavilo platby. Navíc vyšlo najevo, že opravy posledního...

Krajně nespokojený je také opoziční zastupitel z Vrahovic Martin Hájek (Na rovinu!). "Rekonstrukci Vrahovické provázela celá řada problémů. Na stavbě téměř nikdo nebyl, protože firma vysoutěžila mnoho dalších zakázek, a pak se všechno snažili dodělat v šibeničním termínu na poslední chvíli. Podle toho taky vypadá výsledek a silnice se bude muset časem opravovat. Kraj by si z toho měl vzít ponaučení a příště brát mnohem vážněji stavební dozor," prohlásil Hájek.

Vrahovickou ulici opravovaly dvě stavební firmy. Takzvaným správcem zakázky byla pražská společnost PORR. Ta tvrdí, že na její straně pochybení není. "Zmíněnou stavbu jsme dokončili a předali bez technických problémů či nedostatků," sdělila mluvčí firmy Ivana Svobodová a s dotazy na údržbu silnice odkázala na investory celé akce.

Vrahovice kvůli opravám výpadovky zuří a město mluví o fušeřině. Kraj tvrdí, že je všechno v pořádku

Zatímco obyvatelé největší prostějovské čtvrti Vrahovice kvůli opravám zdejší důležité výpadovky zuří, radnice mluví o nebývalém množství vad a stavba má zpoždění, olomoucké hejtmanství žádný problém nevidí. Podle pirátské radní Zdeňky Dvořákové...

Vrahovickou ulici opravoval Olomoucký kraje, přispělo i město Prostějov. Hejtmanství problémy s odtékáním vody přiznalo.

"Nejedná se o vadu provedené rekonstrukce, příčinou neodtékající vody byly ucpané podobrubníkové vpusti. Jednalo se o podobrubníkovou vpusť naproti bývalého pivovaru ve směru jízdy z centra do Vrahovic. Závada byla odstraněna vyčištěním této vpusti. V tomto prostoru jsou vzrostlé stromy, došlo pravděpodobně k ucpání odtoku listím," vysvětlila mluvčí hejtmanství Eva Knajblová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Jaroslav Korhoň

Štítky Vrahovická, opravy, kaluže, kritika, Porr, Krajský úřad, Vrahovice, Prostějov, silnice, Martin Hájek, ANO 2011, Ivana Svobodová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problémy s Vrahovickou nekončí. V ulici opravené za miliony byly po dešti kaluže  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.