Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Vytížený průtah Olomoucí čeká oprava. Velkomoravská a Tovární dostanou nový povrch

Oprava povrchu čeká jednu z nejfrekventovanějších silnic v Olomouci na ulicích Velkomoravská a Tovární. Na rekonstrukci průtahu městem aktuálně vybírá Ředitelství silnic a dálnic stavební firmu. Práce se budou týkat i sjezdů a nájezdů nedaleko Baumaxu a hlavního vlakového nádraží.

Ve středu ukončilo ŘSD, které má silnici I/35 v Olomouci ve správě, příjem nabídek pro plánovanou opravu částí ulic Velkomoravská a Tovární. „Následně vyhodnotíme doručené nabídky a vybereme firmu, která provede rekonstrukci silnice včetně sjezdů a nájezdů vedoucích přes město,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal.

Schéma oblasti dotčené plánovanou opravou silnice I/35 v Olomouci Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic ČR

Při nedávném monitoringu projelo po ulici Velkomoravské zhruba dva kilometry od místa plánované rekonstrukce takřka 40 tisíc aut denně. Sčítání ukázalo, že se jedná o druhý nejvytíženější úsek v kraji. „Důvodem opravy je výměna obrusné vrstvy včetně nahrazení krytových vrstev za účelem odstranění nerovností silnice. Nezávislá diagnostika potvrdila hloubkovou korozi, četné trhliny, vyjeté koleje, vysprávky i výtluky,“ objasňuje příčiny stavebních úprav Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

D35 mezi Olomoucí a Lipníkem prošla rekonstrukcí. Uzavírku protáhne výměna datových kabelů

Od konce letošního dubna probíhala komplexní rekonstrukce čtyřkilometrového úseku dálnice D35 ve směru z Olomouce na Lipník nad Bečvou. Silnice, která minulé léto na několika místech ve vedru popraskala, prošla letos kompletní přestavbou....

Zakázka nyní prochází veřejnou soutěží, po určení nejvýhodnější nabídky se vyjasní další podrobnosti. „Od podpisu smlouvy se bude odvíjet konečná cena i termín. Chtěli bychom začít letos, nicméně je nutné koordinovat dopravní změny s dalšími podobnými akcemi ve městě a vhodným načasování kvůli počasí,“ doplnil mluvčí Mazal.

ŘSD nyní předpokládá provedení opravy při ponechání obousměrného provozu hlavní trasy na zúžené estakádě. „Rekonstrukce ramp nastane pravděpodobně po jejich částečném uzavření za objížďky po nejbližších mimoúrovňových křižovatkách,“ podotkl Mazal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, rekonstrukce, silnice, I/35, průtah, Velkomoravská, Olomouc, stavba, dopravní omezení, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, BauMax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytížený průtah Olomoucí čeká oprava. Velkomoravská a Tovární dostanou nový povrch  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.