Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Tramvajovou trasu kolem tržnice čeká měsíční výluka. Pokračuje oprava křižovatek

Rekonstrukce olomoucké křižovatky u Drápala postoupila do další fáze, práce na tramvajových kolejích se přesunou blíže Tržnici. S tím souvisí uzavření této části trati, výluka v úseku od Hlavního nádraží až po Okresní soud potrvá pro část spojů do poloviny září.

Od začátku tohoto týdne se rozběhly stavební práce na třídě Svobody nedaleko olomoucké tržnice. Město zde nechává opravit silnice či chodníky, místo je tak uzavřené pro automobilovou dopravu. Od pondělí 15. srpna se uzavírka rozšíří i na tramvajový provoz, dopravní podnik investuje do oprav dvojice křižovatek na třídě Svobody. Pracovat se bude u křížení s ulicí Aksamitova a jen o kousek dál se posune firma na křižovatce u Drápala, tedy v ulici Havlíčkova.

Olomoucká náplavka má být na podzim hotová. Cyklostezka nikdy v projektu nebyla, zní z magistrátu

Dokončení mostu v Masarykově třídě nebylo posledním krokem budování protipovodňových opatření nedaleko centra Olomouce, práce pokračují dál na náplavce a nábřežních stěnách. Okolí řeky Moravy má mít novou podobu do letošního podzimu, olomoucký...

 

„Rekonstrukce tramvajové trati v křižovatce ulic Havlíčkova a třída Svobody posune do další etapy a začne oprava zhlaví od Tržnice. Z tohoto důvodu bude v úseku Okresní soud – Tržnice vyloučena tramvajová doprava. Tato část stavebních prací potrvá do neděle 18. září 2022,“ přiblížila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

V úseku Náměstí Hrdinů – Okresní soud - Tržnice – Envelopa – Vejdovského – Hlavní nádraží a zpět bude jezdit náhradní autobusová doprava s označením X. „Touto linkou nebudou obsluhovány zastávky Fibichova a Palackého,“ podotkla Sýkorová s tím, že všechny linky budou vedeny podle výlukových jízdních řádů, podrobnosti najdou cestující na webu dopravního podniku. Pasažéři musejí počítat také s přesunutím zastávek Tržnice a Okresní soud do náhradních pozic.

Tramvajový provoz od 15. srpna do 18. září 2022
Tramvajové linky č. 1 a 7 – budou nahrazeny tramvajovou linkou s označením U vedenou po trase Nová Ulice – Náměstí Hrdinů – Neředín, krematorium a zpět.
Tramvajové linky č. 2, 4 a 6 – budou vedeny ve svých trasách.
Tramvajová linka č. 3 – nebude provozována.
Tramvajová linka X2/5 - bude vedena pouze v pracovních dnech po trase Neředín, krematorium – Palackého – Náměstí Republiky – Kosmonautů – Šantovka – Trnkova.
Tramvajová linka X5/2 - bude vedena pouze v pracovních dnech po trase Trnkova – Šantovka – Kosmonautů – Nám. Republiky – Palackého – Neředín, krematorium.
Tramvajová linka č. 5 – bude vedena v pracovních dnech ve večerních hodinách a celodenně ve dnech pracovního klidu ve své trase.
Zdroj: Dopravní podnik města Olomouce

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, DPMO, Dopravní podnik města Olomouce, autobusy, tramvaje, oprava, rekonstrukce, Okružní, Olomouc, okresní soud, krematorium, Neředín, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvajovou trasu kolem tržnice čeká měsíční výluka. Pokračuje oprava křižovatek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.