Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Oprava mostu na dálnici u Loštic se o několik týdnů protáhne. Kvůli stavbě pilířů

Motoristé se musí připravit na to, že oprava mostu na dálnici D35 u Mohelnice na Šumpersku se o několik týdnů protáhne. Silničáři totiž museli vybudovat úplně nové pilíře. Stavba potrvá do poloviny listopadu, příští rok přijde na řadu druhá polovina mostu.

Silničáři plánuji opravy několika úseků na Olomoucku. Asfaltovat se bude i na rondelu u Globusu

I podzimní měsíce přinesou několik rekonstrukcí silnic v Olomouckém kraji, Ředitelství silnic a dálnic plánuje asfaltovat úseky silnic i dálniční nájezdy a sjezdy v regionu. Objížďka čeká řidiče směřující od Šumperka na Mohelnický kopec, či v...

"Oprava mostu dálnice D35 u Loštic bude letos hotová o pár týdnů později. Zdržení způsobila stavba úplně nových pilířů, nicméně od poloviny listopadu bude směr na Mohelnici zprůjezdněn. Po přípravě ocelové výztuže tento týden začala betonáž mostovky, přes víkend dojde k odbednění," oznámil na sociálních sítích Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Letos mají dělníci v plánu dokončit jednu polovinu mostu, příští rok druhou. Automobily budou jezdit vždy pouze v jednom směru. Oprava přijde na 66 milionů korun.

"Opravovaný most se nachází na katastrálním území Loštic v kilometru 238 dálnice D35. Dosluhující přemostění překonává místní komunikaci, řeku Třebůvku a zároveň nese tíhu veškeré osobní i kamionové dopravy. Vzhledem k neustálému zatížení automobilovým provozem vznikla potřeba generální opravy," vysvětlil Mazal.

Stavební práce by měly trvat do konce léta příštího roku, letos dělníci opravují polovinu dálnice směřující z Olomouce do Mohelnice, příští stavební sezónu dokončí protisměr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky D35, oprava, most, doprava, ŘSD, Mohelnice, Loštice, Dálnice D35, okres Šumperk, Ředitelství silnic a dálnic, Třebůvka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Oprava mostu na dálnici u Loštic se o několik týdnů protáhne. Kvůli stavbě pilířů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.