Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Vlaky mezi Olomoucí a Moravským Berounem nahradí kvůli výluce autobusy

Na železniční trati z Olomouce do Moravského Berouna nebudou od října až do listopadu jezdit rychlíky ani osobní vlaky. Po dobu zastaveného provozu bude zajištěna náhradní autobusová doprava cestujících podle výlukového jízdního řádu.

Rychlíky po dobu výluky nahradí autobusová doprava mezi Olomoucí, Moravským Berounem a Domašovem nad Bystřicí a opačně. „Železniční stanice Moravský Beroun a Domašov nad Bystřicí budou autobusy za rychlíky obsluhovány v opačném pořadí,“ upozornily ČD. Přestup z vlaku na autobus a opačně bude zajištěn ve stanici Moravský Beroun. Autobusy pojedou mimo železniční stanici Hlubočky-Mariánské Údolí.

Trať z Olomouce do Krnova slaví sto padesát let. Dnes a zítra vyjedou Bardotka nebo Hurvínek a Věžák

Zdá se to neuvěřitelné, ale mezi Olomoucí a Krnovem vyjely první vlaky v roce 1872 po pouhých dvou letech stavby. Po celý víkend se konají oslavy 150 let této trati. Centrem oslav bude tentokrát krnovské nádraží.

Osobní vlaky budou v obou směrech nahradí autobusy v úsecích mezi Olomoucí, Moravským Berounem a Olomoucí a Hrubou Vodou. Ze stanic Bystrovany až Hrubá Voda ve směru do Krnova bude nutné cestovat vždy přes stanici Olomouc – hlavní nádraží. „Podobná bude situace i při cestě od Krnova do zastávek v úseku Hrubá Voda až Bystrovany, i v tomto případě bude potřeba cestovat přes Olomouc. Cestující nebudou doplácet rozdíl jízdného,“ uvedl Petr Pošta z tiskového oddělení Českých drah.

Do zastávky náhradní autobusové dopravy u obecního úřadu v Bystrovanech bude zajíždět vždy jen jeden označený autobus. Zastávka Hrubá Voda-Smilov nebude obsluhována, cestující budou muset využívat zastávku před nádražní budovou v Hrubé Vodě. „Z důvodu nízkého průjezdného profilu pod tratí bude na autobusové zastávce Hlubočky – U továrny u všech spojů přestup mezi autobusy,“ upozornil Pošta. Přepravu jízdních kol náhradní autobusová doprava nezajišťuje.

Výluka začne na této části trati z Olomouce do Opavy v pondělí 3. října v 7 hodin a skončí ve středu 9. listopadu v 15 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky vlak, výluka, náhradní doprava, Olomouc, Moravský Beroun, náhradní autobusová doprava, Hrubá Voda, České dráhy, Bystrovany, Domašov nad Bystřicí, Krnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaky mezi Olomoucí a Moravským Berounem nahradí kvůli výluce autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.