Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Po třech měsících od začátku oprav kraj konečně vyjednal objížďku kolem Litovle po dálnici

Dálnici D35 u Litovle na Olomoucku mohou od začátku října jako objízdnou trasu opravované silnice mezi Litovlí a Unčovicemi využívat i řidiči, kteří nemají dálniční známku. Objízdnou trasu po třech měsících od začátku oprav dohodlo s ministerstvem dopravy olomoucké hejtmanství. Objížďku požadovalo město Litovel.

Jízdu bez známky po pětikilometrovém dálničním úseku D35 mezi exitem 253 Unčovice a 248 Nasobůrky požadovala Litovel již dlouho, za Unčovicemi byla totiž silnice II/449 uzavřená už od začátku prázdnin. "Byla snaha to dojednat už dřív. Probíhaly konzultace zástupců kraje a ministerstva dopravy, měli jsme spoustu jednání. Nyní už vstřícnost nastala a výjimka se zřejmě podaří, je to na 99 procent. Trasa přes D35 by měla výrazně pomoct," apeloval před časem starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Nyní je konečně výjimka schválená. "Podařilo se nám ministerstvo dopravy přesvědčit, aby souhlasilo s využitím dálnice jako objízdné trasy. Ve směru z Olomouce do Litovle ji mohou řidiči od 1. října bezplatně využít v úseku mezi Křelovem a obcí Nasobůrky. V opačném směru pak v úseku mezi Nasobůrkami a Unčovicemi,“ uvedl náměstek hejtmana Michal Zácha (ODS). 

Od 1. listopadu pak budou řidiči jezdit bez poplatku pouze v úseku dálnice D35 mezi Unčovicemi a obcí Nasobůrky, a to obousměrně.

Litovli zasekané uzavírkami se uleví na podzim. Město vyjednává objížďku po dálnici

Lidem z Litovle, kterým v současné době ztrpčuje život série uzavírek, se na podzim při další etapě oprav konečně trochu uleví. Vedení města reagovalo na nespokojenost s objízdnými trasami a vyjednává o objížďce přes dálnici.

Frekventovaný úsek od Litovle do Rozvadovic procházel opravou od začátku července, nyní se stavbaři přesouvají na navazující část silnice od Rozvadovic do Unčovic, kde by měly práce trvat do poloviny prosince.

Kromě těchto oprav financuje Olomoucký kraj také rekonstrukci a přestavbu průtahu Litovlí ve směru na Uničov. Zde bude mimo jiné i nový kruhový objezd nedaleko tamního cukrovaru, celá stavba má být dokončena v závěru prosince.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com, Olomoucký kraj

Štítky D35, objížďka, známka, oprava, Unčovice, Nasobůrky, Olomoucký kraj, Litovel, Dálnice D35, silnice, ministerstvo dopravy, Michal Zácha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech měsících od začátku oprav kraj konečně vyjednal objížďku kolem Litovle po dálnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.